fbpx

Cum alegi cea mai bună ușă metalică pentru apartament

Dacă urmează să te muți într-un apartament sau deții deja unul pe care vrei să îl renovezi, un punct foarte bun de plecare în procesul de amenajare sau reamenajare este ușa. Garant al securității și potențial aliat în lupta pentru obținerea unui grad cât mai ridicat de confort, ușa nu este un element pe care să poți să îl tratezi cu superficialitate. Vestea bună este că progresul tehnologic și interesul arătat atât de oamenii de rând, cât și de experți în sensul identificării unor soluții cât mai eficiente și rezistente au permis apariția unor variante foarte interesante. Atât din punct de vedere al utilității, cât și în ceea ce privește latura estetică, ușile au evoluat foarte mult și, deși au trecut de la clasicul lemn către materiale metalice, arată tot mai bine și sunt și mai rezistente. În cazul în care dorești să îți montezi o ușă metalică pentru apartament, trebuie să știi că alegerea ta este necesar să fie făcută în baza unor criterii solide. Asta deoarece ușa va garanta protecția ta și a familiei tale și va reprezenta o investiție pe termen lung. Prin intermediul acestui ghid, vei descoperi care sunt cele mai importante repere de care trebuie să ții cont, în așa fel încât să alegi o ușă care să arate bine și care să te protejeze eficient.

Criterii pentru a alege o ușă metalică pentru apartament

Dacă vrei să faci o schimbare în privința ușii de la intrarea în apartament sau dacă tocmai ți-ai cumpărat un apartament nou și vrei să îl amenajezi corect, este necesar să știi cum să alegi o variantă rezistentă și calitativă. O ușă nu reprezintă un obiect dedicat divertismentului sau care să fie schimbat oricând te plictisești de el. Cumperi și montezi o ușă poate pentru zeci de ani și vrei ca tot ceea ce îți oferă să fie la cel mai înalt nivel. Acestea sunt aspectele esențiale de care trebuie să ții cont:

 

  1. Securitatea – chiar dacă infracționalitatea a scăzut în marile orașe, iar jafurile au devenit mai rare, amenințarea încă există. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că îți protejezi foarte bine apartamentul. Mai ales dacă locuiești într-un bloc de cartier, nu într-unul din vreun complex modern, extrem de bine securizat, este esențial să ai grijă atunci când îți alegi ușa. Este de preferat să mergi pe varianta unei uși metalice dotată cu sisteme de siguranță de cel mai înalt nivel. Caută să achiziționezi o variantă cu silduri cu dublă protecție, feronerie de calitate și cilindri din materiale puternice.
  2. Rezistența – la fel ca securitatea, și rezistența în timp este un aspect pe care o ușă metalică de calitate este necesar să îl asigure. Asta deoarece o astfel de ușă nu este tocmai ieftină și nici nu îți va fi foarte comod să o schimbi din nou, după ce o montezi. Este necesar ca blatul ușii să fie executat din cele mai bune materiale, de preferat din tablă zincată, să dispună de ranforsări orizontale și de protecții suplimentare. De asemenea, tocul trebuie să fie de cea mai bună calitate, metalic și el, din materiale precum tabla TDA, foarte solidă, profilat și ranforsat.
  3. Izolație – pe lângă protecția față de accesul persoanelor nedorite, o ușă metalică trebuie să îți asigure și un confort termic și fonic ridicat. În acest sens, ea trebuie să se închidă etanș și să fie dotată cu sisteme care să maximizeze termoizolația. Etanșeitatea este garantată prin garnituri EPDM montate pe blat și pe toc, iar din acest punct de vedere au o contribuție importantă și plăcile de MDF înfoliate. În privința termoizolației, tehnologia modernă presupune realizarea acesteia prin injecții cu poiuteran bicomponent. Polimerizat sub presiune, acesta asigură o izolație excelentă și reduce la minimum pierderile de temperatură.

 

Accesează www.maco.ro pentru a descoperi cea mai bună variantă de ușă metalică pentru apartamentul tău. Poți găsi soluții din materiale de top, cu tehnologii sigure și cu design elegant, care te va face să te simți mândru de fiecare dată când ajungi acasă