Sfaturi pentru alegerea unei biciclete potrivita nevoilor

biciclete bmx

De multe ori lasat de o parte, mersul pe bicicleta reprezinta o activitate benefica pentru sanatate. Este si o modalitate de relaxare, de a pune corpul in miscare, deci de dorit. Unii prefera sa foloseasca bicicleta in timpul liber, pentru plimbarile in parc, altii pentru a merge la serviciu si o parte pentru a desfasura excursii pline de aventuri prin diverse locuri muntoase.

Alegerea unei biciclete ideale insa, in functie de scopul utilizarii, nu este o misiune dintre cele mai usoare. Spre exemplu, cei care doresc sa se mentina in forma si o achizitioneaza in acest sens vor opta pentru un model care sa favorizeze o miscare mai intensa. In orice situatie, optiunile sunt extrem de variate, iar piese-accesorii-biciclete.ro este dovada acestui fapt. In cadrul magazinului mentionat, utilizatorii au de ales intre o diversitate de biciclete BMX, biciclete pentru sosea, pliabile, electrice etc.

In vederea achizitionarii modelului potrivit, iata care sunt sfaturile oferite de catre expertii acestui magazin online. Cheia in identificarea celei mai bune solutii o reprezinta informarea corecta, stabilirea exacta a nevoilor si selectarea dupa calitate si capacitati. Toate acestea au ca rezultat o decizie potrivita si eficienta.

Scopul si nevoile

Ce activitati urmeaza a fi desfasurate cu respectiva bicicleta? Va fi utilizata intens pentru deplasarea in oras, este dedicata miscarii in timpul liber sau va trece prin aventuri pe carari montane? Multi aleg bicicletele pentru a evita traficul specific orelor de varf, dar in acelasi timp pentru a face economii. In functie de aceste aspecte, trebuie aleasa si bicicleta. Aceasta trebuie sa asigure stabilitate si rezistenta, dupa scopul utilizarii, dar totodata si o pozitie confortabila si o intretinere facila.

Cei care intentioneaza sa se aventureze pe drumuri denivelate ar trebui sa se orienteze dupa un MTB sau, de ce nu, o bicicleta de cross. In cazul celor ce intentioneaza sa o foloseasca numai din pura pasiune, in zone special dedicate, se pot orienta dupa biciclete BMX. Ideal este sa se asigure de calitate si de comoditatea oferita.

Aceasta din urma vine la randul sau in mai multe modele. Este caracterizata de saua joasa, de roti mici si componente rezistente, care participa la realizarea diverselor trucuri si a miscarilor acrobatice in siguranta. Le aleg indeosebi cei care doresc sa realizeze manevre spectaculoase si sarituri in skatepark-uri. De notat este faptul ca acest tip de bicicleta nu este dedicat parcurgerii unor distante lungi, pe sosea intrucat are o pozitie mai putin aerodinamica, fiind echipata si cu cauciucuri cu crampoane – acestea incetinesc mersul si sunt predispuse astfel uzarii accelerate. Constructia lor rezistenta insa, le face ideale pentru activitatile mentionate.

Ideea de extras din toate cele mai sus mentioate este ca trebuie pus accent pe tipul de bicicleta de bifat, pentru randament optim in miscare.

Greutatea bicicletei

Cele usoare prezinta avantajul ca asigura timpi mai buni in cadrul competitiilor, se transporta si se manevreaza mai usor. Preturile ar putea fi o idee mai ridicate decat cele obisnuite insa. Greutatea poate sa varieze enorm dupa materialul utilizat in fabricare, dar si diversele dotarile ce insoteste bicicleta. Categoria din care face parte este de asemenea un aspect ce o dicteaza.

Bugetul

Iata un alt aspect, de importanta majora, de care depinde alegerea bicicletei. Astfel, in functie de posibilitatea financiara a fiecaruia, echipamentele se regasesc intr-o varietate de optiuni. De preferat este ca suma investita sa fie una rentabila, mai ales cand se doreste calitate superioara.

Cei interesati gasesc pe piese-accesorii-biciclete.ro optiuni vaste, incepand de la biciclete BMX si pana la modele Cross, la preturi adaptate fiecarui buget si preferinta.