fbpx

Cum alegeti varianta ideala pentru transportul international de marfa?

transport international

In cazul in care aveti de primit sau de trimis bunuri pe distante foarte mari, o firma profesionista de transport international de marfa va va oferi trei variante: rutier, aerian sau naval (maritim). In functie de tipul si de cantitatea incarcaturii, aceasta va va indrepta catre una sau alta dintre optiuni, insa alegerea finala, asa cum este si logic, va apartine in totalitate.

Inainte de a trece prin specificatiile fiecaruia dintre cele trei tipuri de transport, trebuie precizat ca directia in care va inclina balanta tine de un cumul de factori: bugetul de care dispuneti, timpul in care trebuie efectuat transportul si preferintele dumneavoastra sau experienta personala.

Cu alte cuvinte, transportul international aerian este cel mai rapid, dar si cel mai costisitor, pe cand cel rutier este mai “prietenos” din punct de vedere financiar, insa mai lent.

Desi, in general, reprezentantul unei firme de acest tip va prezenta o singura varianta dintre cele trei drept “ideala”, dupa ce consulta informatii precum cantitatea si tipologia marfii, dar si destinatia, este posibil ca dumneavoastra sa aveti deja o alta optiune in minte.

Spre exemplu, daca aveti frica de avion, este foarte posibil sa va incerce o temere si ca produsele vor ajunge in siguranta la destinatie pe aceasta cale, optand in consecinta pentru varianta rutiera sau maritima.

Iata, in continuare, care sunt serviciile si beneficiile fiecarui tip de transport international in parte, oferite de Volsped, companie care, incepand cu anul 2007, a parcurs nu mai putin de 60,3 milioane de kilometri, transportand 700.000 de tone de marfa catre 31.680 de destinatii de pe intreg mapamondul:

Transport rutier. Daca optati pentru un transport alaturi de Volsped, aveti garantia eficientei si a celor mai competitive tarife pe rute din intreaga Europa, din Scandinavia pana in Spania si din Olanda pana in Tarile Baltice.

Veti beneficia de monitorizarea si urmarirea online a marfii, termene de plata flexibile si o documentatie intocmita conform cerintelor dumneavoastra si reglementarilor europene aflate in vigoare.

Transport aerian. Acest tip de transport international sta sub semnul rapiditatii, eficientei si fiabilitatii. Volsped va pune la dispozitie o multitudine de rute, cu legaturi excelente, promptitudine si siguranta maxima, garantandu-va in acelasi timp transparenta perioadei de tranzit. Totodata, compania se va asigura de serviciile de import si export oriunde in lume, va asigura formalitatile vamale, iar bunurile dumneavoastra vor fi acoperite de asigurare cargo.

Rute disponibile: Barcelona, Berlin, Lisabona, Oslo, Paris, Roma, Varsovia, Chicago, Los Angeles, New York, Panama, Cairo, Cape Town, Dubai, Shanghai, Tel Aviv, Sydney si multe alte destinatii.

Transport naval. Nu in ultimul rand, transportul international maritim are preturi competitive, va permite o planificare eficienta si reprezinta o solutie sustenabila, la standarde de inalta calitate.

Volsped va ofera doua modalitati de transport, FCL (containere complete) si LCL (in regim de grupaj), si se va ocupa de formalitatile vamale, depozitare, antrepozitare si fumigare (dezinsectie), dar si de obtinerea asigurarii cargo pentru marfa.

Rute disponibile: Europa (Anvers, Hamburg, Koper, Pireu, Rotterdam), Asia, Africa, Australia, Statele Unite ale Americii.