fbpx

Cum alegem lumanarile de botez?

Lumanarea de botez este un element care nu poate lipsi din ziua botezului unui nou nascut in cadrul ceremoniei religioase. Lumanarile de botez simbolizeaza lumina, adevarul si sfintenia divinitatii si reprezinta simbolul unui inceput luminat in viata bebelusului ca urmare a actului de crestinare.

Chiar daca societatea a evoluat si s-a schimbat radical in ultimele decenii, atunci cand avem in vedere actul de crestinare a unui nou nascut in cadrul ceremoniei religioase traditiile si cutumele sunt respectate in continuare ca in urma cu multe decenii. Astfel, in calitate de nasi de botez ai unui nou nascut trebuie obligatoriu sa ai lumanari botez.

Oferta diversificata de lumanari pentru botez

Oferta de lumanari botez disponibila astazi in diferite magazine de specialitate este foarte mare. Astfel, orice pereche de nasi poate gasi o multime de modele de lumanari pentru botez. Varietatea de astfel de accesorii pentru ceremonia de crestinare a unui nou nascut se refera atat la dimensiunea lumanarilor, cat si la culoarea acestora, dar si la modelele sub care se prezinta aceste lumanari.

Tocmai ca urmare a diversitatii foarte mari de lumanari pentru botez, alegerea unor astfel de lumanari poate deveni o mare provocare pentru viitorii nasi. Pentru a veni in sprijinul acelora care urmeaza a se afla in aceasta postura onoranta de parinti spirituali, in ceea ce urmeaza sunt amintite principalele aspecte de care poti sa tii cont atunci cand urmeaza sa cumperi lumanarile pentru botez

Aspecte de care sa tii cont in alegerea lumanarilor de botez

Un prim aspect in alegerea lumanarilor de botez se refera la dimensiunea acestora. Astfel vei putea opta pentru lumanari subtiri din perspectiva diametrului sau pentru lumanari groase. Tot referitor la dimensiunea lumanarilor de botez, inaltimea acestora este de asemenea importanta. Poti alege o lumanare de botez scurta sau una mai lunga. Dimensiunea lumanarilor de botez atat din perspectiva diametrului, cat si din perspectiva inaltimii, reprezinta un criteriu important pentru ca acest aspect influenteaza posibilitatea de a aplica diferite accesorii precum flori naturale, flori de hartie sau alte elemente decorative pe lumanarile respective.

Un al doilea aspect cu privire la alegerea lumanarilor de botez se refera la stilul acestora, si anume stilul standard sau stilul de lumanari botez tematice. In cadrul lumanarilor de botez standard vorbim despre acele modele simple sau care reprezinta ingerasi sau barza cu bebe in cioc, pe cand in categoria lumanarilor tematice ne referim la acele modele care se regasesc in diferite povesti pentru copii sau desene animate.

Culoarea reprezinta fara doar si poate un alt criteriu de avut in vedere in alegerea unor lumanari botez. Daca vorbim despre un botez al unui baietel, atunci nuantele de albastru sunt cele mai potrivite, pe cand in cazul unei fetite vorbim despre nuante de roz. Culoare alb poate fi oricand o alegere potrivita pentru botezul oricarui bebelus. Tine cont de aceste aspecte si cu siguranta vei putea face alegerea potrivita in privinta lumanarilor pentru botez atunci cand urmeaza sa te regasesti in postura de nas de botez pentru un bebelus.