fbpx

Cum alegem casca de copiat

Pentru a alege o casca de copiat potrivita, va trebui sa aveti cateva aspecte in vedere. Tinand cont de faptul ca suntem in perioada examenelor, este important sa detineti si o astfel de casca pentru examenele care sunt mai grele. Site-urile de specialitate sunt pline de oferte care mai de care mai tentate, de aceea veti avea de unde sa alegeti o casca potrivita. Va trebui totusi sa aveti in vedere cateva criterii pentru a fi siguri ca veti lua o decizie cat mai buna cu privire la alegerea unei casti de copiat ideale.

In primul rand, ar trebui sa vedeti care sistem este cel mai potrivit pentru voi. Veti avea de ales asadar intre un sistem cu cartela SIM sau unul cu Bluetooth. Exista pe piata sisteme de copiat cu cartela SIM, dar si sisteme de copiat ce se conecteaza prin Bluetooth la telefonul vostru mobil. Ambele sisteme de copiat au atat avantaje, cat si dezavantaje. Puteti folosi asadar sistemele de copiat cu cartela SIM in situatia in care aveti de-a face cu un examen mai strict unde nu este permis accesul cu telefonul mobil. Cartela se va introduce direct in dispozitivul respectiv, sunetul transmitandu-se catre casca. Dezavantajul sau este pretul mai ridicat. Sistemele cu Bluetooth sunt insa cele mai comune. Acestea se conecteaza la telefon, exact ca in cazul unei casti. Dezavantajul in acest caz este ca va puteti trezi in mijlocul examenului ca v-a picat conexiunea, fiind necesara o repornire si o reconectare a castii.

Mai aveti de ales intre micro casca si o casca cu microvibratii. In functie de tipul castii spre care va veti orienta, puteti alege si sistemul cel mai potrivit. Sistemele de copiat cu micro casca au avantajul ca sunt mai usor de camuflat. Nu va fi necesar sa aveti fire pe corp. In acest caz insa, casca are dimensiuni mai mari si poate fi vazuta in situatia in care are loc un control. Casca cu microvibratii ester practic invizibila, ea intrand cu totul in urehe. In acest caz insa, exista posibilitatea sa nu se mai poata extrage casca din ureche, caz in care este necesara o interventie a medicului. Sau mai puteti alege si sisteme de copiat cu casca si camera video, astfel avand o solutie complexa la nevoile dumneavoastra.

Trebuie sa tineti cont de modul si timpul in care veti folosi acest sistem de copiat. Alegeti asadar un sistem care sa aiba atat forma, cat si dimensiunea cea mai potrivita. Puteti opta asadar pentru un pix cu cartela SIM, astfel incat sa nu fiti deloc banuiti ca veti copia. Mai puteti folosi si un dispozitiv subtire de forma si de dimensiunea unui card bancar. Acest dispozitiv poate fi foarte usor ascuns in buzunar. Puteti avea in vedere un astfel de dispozitiv mai ales vara, atunci cand hainele sunt mai putine si mai subtiri. In acest caz, sistemul va fi si mai greu de ascuns. Nu uitati si de aspectul autonomiei, acesta fiind un aspect deosebit de important. Sistemele de copiat moderne au o autonomie cuprinsa intre 2 si 5 ore de convorbire. O autonomie mai mare va implica si o baterie mai mare, de aceea aveti acest aspect in vedere.