Cum alegem bocancii potriviti pentru domeniul constructiilor?

17 aprilie 2016
Autor:
WEBDESK

Singurul artificiu care iti poate diminua efortul in timpul lucrului intr-o industrie atat de dificila precum cea a constructiilor ia forma unei perechi de incaltaminte potrivite activitatilor desfasurate. In speta, bocancii de protectie sunt aceia care iti pot aduce confortul, stabilitatea si lejeritatea de care ai nevoie in timp ce torni ori nivelezi asfaltul, fara a te ingriji de temperatura si duritatea respectivului material. Asadar, am concluzionat asupra faptului ca achizitia bocancilor de protectie este una imperativa pentru o persoana angrenata in aceasta industrie, insa care sunt pasii ce va pot conduce spre o investitie de lunga durata?

Bombeul de protectie. De remarcat este faptul ca exista numeroase standarde calitative pe care trebuie sa le respecte perechile de incaltaminte destinate lucratorilor din constructii, rezistenta la socul de 200 de J si la forta de compresiune de aproximativ 15 kN fiind doar doua dintre acestea. Mai mult decat atat, persoanele care doresc sa intre in poesia unor bocanci profesionali sunt indrumate sa aleaga bombeul confectionat din compozit in detrimentul celui metalic, de vina fiind diferenta de transfer termic ce defineste fiecare textura in parte. Astfel, transferul termic este unul inferior in cazul compozitului, ceea ce reprezinta un avantaj pentru conditiile de lucru.

Tiparul pe care il infatiseaza talpa. In domeniul constructiilor incaltamintea trebuie sa posede o talpa cat mai plata, fara tun tipar abrupt care sa sprijine acumularile de pietricele, gudron ori asfalt. Daca se opteaza pentru bocanci de protectie S3 cu o astfel de constructie la nivelul talpii, atunci riscul de a va ingreuna in timpul programului de lucru este diminuat. In plus, sunteti mult mai putin predispusi sa pasiti in mod eronat pe asfalt, degradand suprafetele care au fost deja nivelate. Exista numerosi producatori pe piata de profil care va ofera bocanci prevazuti cu talpa plata pentru domeniul constructiilor, Safety One fiind unul dintre acestia.

Rezistenta materialului la temperaturi ridicate. Tesaturile care minimizeaza transferul termic la nivelul bocancilor sunt cele adoptate de brandurile care doresc sa isi conserve reputatia in randul publicului targetat. Prin promovarea unor astfel de texturi, producatorii reusesc sa ofere siguranta unei investitii longegive, acesta fiind motivul principal pentru care colectiile sunt neutralizate de materiale precum cauciucul nitrilic sau poliuretanul. Acestea va garanteaza integritatea in timpul expunerilor la temperaturi rifdicate, pragul superior ajungand chiar la 250 - 300 de grade Celsius.

Eliminarea spatiilor libere. Este important ca spatiile libere sa fie cat mai inguste, asta pentru a nu permite impuritatilor sa ajunga la interiorul bocancului. Exceptand faptul ca pietricele sau grudronul pot fi imperfectiuni deranjante pentru activitatile desfasurate, exista riscul ca in bocanc sa patrunda si uleiurile sau materialele incinse, lucru pe care nu si-l doreste nicio persoana care lucreaza in domeniul constructiilor.

Corespondenta marimilor. Siguranta si confortul din timpul lucrului pot fi aspecte puse in pericol de o pereche de bocanci incompatibila ca marime cu picioarele voastre, iar din aceasta cauza trebuie sa fiti foarte atenti in momentul in care va achizionati o astfel de incaltaminte pentru protectie. Iar daca marimile mici ies primele din calcul, asta nu inseamna ca un numar in plus nu poate atrage dupa sine o sumedenie de probleme, cel mai adesea formandu-se vezicule dureroase in jurul degetelor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram