fbpx

Cum aleg un calculator second hand ?

Tehnologia informatiei se dezvolta intr-un ritm alert, iar oamenii se gasesc deseori in dificultatea de a face diferenta intre doua calculatoare, de exemplu. Din dorinta de a fii intotdeauna “la moda”, pierdem sume considerabile de bani pe gadgeturi la care nu folosim nici macar jumatate din caracteristici. Intr-adevar, un calculator second-hand poate parea demodat, insa este varianta cea mai buna atunci cand avem nevoie de un calculator pentru a naviga pe Internet sau pentru a ne desfasura in siguranta activitatea zilnica la birou.

Pe internet gasesti modele mai noi sau mai vechi, cu functionalitati diferite astfel incat este imposibil sa nu gasesti calculatorul de care ai nevoie. Daca te simti mai in siguranta sa achizitionezi calculatorul de o firma din acelasi oras cu tine, asigura-te ca specifici acest lucru atunci cand inregistrezi o cautare online. De exemplu, la o simpla cautare pe Google “calculatoare second hand bucuresti” primim peste 478.000 de rezultate in doar cateva secunde. Calculatoare de la cele mai populare brand-uri precum Dell, Hp sau Lenovo ne sunt rapid recomandate de magazine online din orasul targetat.

Cand vine vorba de pret, calculatoarele second hand pot fi achizitionate cu jumatate din suma aceluiasi calculator sau a unuia asemanator, cu aceleasi configuratii, dar nou. Ce iti poti dori mai mult? La un pret considerabil mai mic decat acelasi produs nou, primesti un calculator de calitate, perfect pentru nevoile tale. Majoritatea magazinelor online ofera garantie, iar pe langa faptul ca poti primi gratis tastatura, mouse-ul si cablurile necesare punerii in functionare a unui calculator, monitorul il vei putea achizitiona la reducere.

In alta ordine de idei, poluarea a reprezentat intotdeauna un pericol pentru omenire, insa in ultimii ani campanii de schimbare de comportament si-au facut din ce in ce mai des aparitia in media. Prin achizitionarea produselor second hand, fie ca vorbim de un calculator, o imprimanta, un monitor sau un server, ocrotim mediul inconjurator. Refolosirea unui produs, scade cantitatea deseurilor, iar cererea de piata fiind mai mica, va scadea si numarul produselor noi fabricate la nivel global.