Cum aleg lentilele potrivite pentru ochelari?

Posibil, cea mai importanta parte a procesului de cumparare a ochelarilor este alegerea lentilelor potrivite. Calitatea lentilelor, atributele si acoperirea lor contribuie la cat de fericit vei fi cu perechea ta de ochelari si cum va decurge procesul tau de vindecare. Exista atat de multe optiuni disponibile astazi pe piata incat poate fi dificil sa te decizi ce tip de lentile de ochelari este cel mai potrivit pentru tine si pentru stilul tau de viata.

Pentru a alege lentilele potrivite trebuie sa luati in considerare anumiti factori, precum urmatorii:

Unul dintre factori este nevoia vizuala.

Lentilele pe care le alegi sunt determinate in principal de proprietatile de corectare a vederii pe care le cauti. Pentru multe persoane, lentilele cu o singura viziune corecteaza suficient vederea cat si pentru distanta, dar si pentru apropiere.

Lentile pentru miopie (distanta)

Acest tip de lentile sunt potrivite pentru persoanele care nu vad obiectele indepartate. In acest caz, dioptriile vor fi cu “-“ si veti avea nevoie de lentile concave, ce au curbura in interior.

Lentile pentru hipermetropie (apropiere)

Lentilele pentru hipermetropie, mai exact pentru citit, sunt concepute pentru a va ajuta sa vedeti la o distanta cuprinsa intre 30 si 40 de cm. Aceste lentile sunt convexe, adica au curbura spre exterior, iar dioptriile sunt cu “+”.

O mare parte din purtatorii de ochelari au nevoie de lentile pentru o singura viziune, dar daca intampinati dificultati de vedere atat la distanta, cat si la apropiere, sunt disponibile lentile potrivite pentru tine.

Lentile progresive

Acestea sunt unice, concepute sa incorporeze perfect corectia la distanta mare, la distanta medie si la apropiere. Deoarece aceste lentile sunt personalizate, pot corecta chiar si cei mai unici ochi si pot oferi toate avantajele lentilelor bifocale fara ca linia orizontala sa fie evidenta.

Lentile bifocale

Sunt cel mai frecvent tip de lentile multifocale utilizate. Aceste lentile corecteaza atat vederea la distanta lunga, combinand doua prescriptii intr-un singur obiectiv. Partea superioara a obiectivului este proiectata astfel incat sa corecteze deficientele de vedere la distanta, in timp ce portiunea inferioara este o lentila pentru corectia dificultatilor de citire.

Acestea sunt alegeri excelente pentru persoanele ce folosesc atat ochelari de distanta, cat si pentru cititori, asa ca nu va fi nevoie sa ai cu tine doua perechi de ochelari.

Cum am precizat anterior, lentilele ochelarilor sunt foarte importante, iar datorita evolutiei tehnologiei, sunt disponibile tipuri pentru orice nevoie sau activitate pe care o desfasurati. Iti recomand lentile ochelari italienesti. Tehnologia utilizata este mult mai optima si vei observa diferentele.

In functie de nevoile tale poti alege lentile progresive Twice Armonie sau MyPremium. Daca utilizezi des dispozitivele mobile, ai observat oboseala ochilor, iar pentru a ii proteja iti recomand lentilele Premium Mobile sau Relax Mobile. Gama de lentile italienesti vine cu solutii si pentru soferi, poti utiliza lentilele Easy Drive.

Problema multor persoane purtatoare de ochelari este neputinta de a purta ochelari de soare. Multi indivizi ce au deficiente vizuale sufera de fotofobie, mai exact sensibilitate la lumina. In ziua de astazi sunt disponibile foarte multe modele de lentile ce permit purtatorilor de ochelari sa se bucure chiar si de zilele insorite. Poti opta pentru lentile heliomate sau ochelari de soare cu dioptrii. Lentilele heliomate sunt ideale, iar daca esti sofer, vei gasi chiar si o pereche de astfel de lentile care va functiona si in interiorul autovehiculului.

Iti recomand gama de lentile italienesti. Consulta medicul optician si alege lentilele potrivite pentru nevoile tale, astfel incat sa te bucuri de fiecare clipa si sa iti poti corecta deficientele vizuale.