fbpx

Cu ce preparate să îi surprinzi pe cei dragi de sărbătoari pe lângă renumita salată de boeuf de Crăciun?

comanda salata de Boeuf

Cu toții știm că pe o masă tradițională românească de sărbători este obligatoriu să punem salată de boeuf de Crăciun. A fost prezentă pe masă și când eram noi copii și va fi prezentă și acum când suntem adulți. Însă ce să mai conțină masa de sărbători? În acest articol îți recomandăm niște preparate delicioase care vor completa meniul de anul acesta. Suntem experti in mancare gatita acasa si dorim sa iti facem masa de Craciun mai gustoasa ca niciodata.

Înainte să vorbim de alte preparate iată câteva curiozități despre salată de boeuf de Crăciun

E super simplă de făcut, ai nevoie de niște legume fierte, carne fiartă și murături, pe care le amesteci cu maioneză și pui câteva condimente. Și totuși are un gust demențial.

Prima salată de acest gen a fost preparată în Moscova, în anul 1860 de către bucătarul Lucien Olivier. Se zice că rețeta a fost secretă și că s-a pierdut la începutul anilor 1900 când restaurantul lui Olivier s-a închis. Bucătarii din tot estul Europei au încercat să recreeze rețeta renumită, schimbând ingredientele în funcțe de alimentele din gastronomia regională.

În fiecară țară din estul și sud-estul Europei salata de boeuf are o denumire diferită. Noi am împrumutat cuvântul ”boeuf” din franceză care înseamnă vită, astfel salata de boeuf fiind de fapt salată de vită. Însă majoritatea românilor o pregătesc cu carne de pui. Iar în Republica Moldova este cunoscută sub denumirea de ”salată rusească”.

Chiar nu contează de unde provine sau cum se numește, ce contează e că există și că găsim salată de boeuf de Crăciun la fiecare antreu de sărbători. Comanda salată de boeuf cu carne de porc de Crăciun de pe website-ul ChefsEvolution.ro

Ce preparate delicioase să mai fie prezente pe masa de sărbători în afară de renumita salată de boeuf de Crăciun?

Antreu

Pe lângă salată de boeuf de Crăciun ce antreuri ți-ai dori pe masa de sărbători? Poți comanda de la noi Piftie de porc sau de curcan și Platou rece tradițional românesc.

Sarmale

Nu se putea să excludem sarmalele din meniul tradițional românesc de sărbători. Toată lumea le iubește, nu ai cum să nu îți placă. Tu cum le preferi să le mănânci cu smântână sau fără? Cu sau fără smântână, sarmalele trebuie să fie prezente pe masa festivă al oricărui român. La cât de bune sunt, necesită o preparare pe măsură.

Așa că, decât să te pui tu să le faci și să petreci mai multe ore în bucătărie mai bine comandă-le de la noi!

Îți putem prepara sarmale tradiționale cu carne de porc și foi de varză murată. Sau mai poți opta pentru sarmale cu carne de curcan sau cu legume. Și dacă vrei să le fierbi tu, poți opta pentru Oală cu sărmăluțe gata de cuptor de la noi!

Comandă salată de boeuf de Crăciun de la noi și o livrăm pe 23 sau 24 Decembrie!

Ciorbe

Nu se potrivește nimic mai mult cu sezonul ăsta rece decât o Ciorbă de burtă caldă și aromată cu un pic de smântână și ardei iute. Dacă nu te dai învânt așa de mult după ciorba de burtă, poți să încerci un Borș țărănesc cu perișoare din porc. Sau fă masa de sărbători mai completă cu o Ciorbă de văcuță, de legume sau o Ciorbă de porc cu cartofi!

Felul principal

Lasă șnițelele pe altă dată! De sărbători trebuie să pui pe masă bunătăți festive și gustoase. Ce este mai festiv decât File de porc glazurat cu boabe de muștar și bere neagră? Sau decât Mușchi de porc umplut cu carne tocată, ciuperci și ceapă sau Cotlet de porc cu sos cremos de usturoi și ciuperci?

Iubitorilor de pasăre le poți oferi Ruladă de curcan cu bacon, ciuperci și piper roșu. Iar pentru vegetarieni ne-am gândit la Quiche vegetarian.

Comandă mâncare festivă pentru sărbători de la Chefs Evolution!

Garnituri

Avem nenumerate feluri de garnituri perfecte pentru completarea mesei de Crăciun. De la nelipsitul Piure de cartofi pufos până la Ciuperci sote cu pătrunjel și usturoi. Vezi meniul întreg aici!

Desert

Ca masa de sărbători să fie cu adevărat completă, trebuie încheiată cu ceva dulce. Și ce e mai potrivit pentru Crăciun decât Cozonac Evolution, un Chec pufos și delicios, cremșnit sau Scutecele lui Isus- turte cu nucă?

Vezi meniul nostru de sărbători diversificat și comandă mâncare delicioasă pentru masa fesstivă cu întreaga familie!