fbpx

Crestere de peste 100 a vanzarilor de tablete in primele 3 luni din 2012 pe Oktal ro

Primul trimestru al anului 2012 a adus cresteri in vanzari pentru magazinul online cu profil IT&C www.Oktal.ro, tendinta fiind asteptata si pentru perioada urmatoare. Vanzarile s-au ridicat cu peste 30% ca numar de produse comandate si livrate, iar ca valoare a cifrei de afaceri, cresterea a fost de aproximativ 25%. Clientii au profitat de ofertele promotionale pregatite de marii producatori, dar si de promotiile concepute special de magazinul Oktal.ro.

Piata a fost impulsionata de usoara crestere a apetitului clientilor pentru cumparaturi online de produse IT&C, dar si de preturile tot mai tentante. Astfel, conform sondajelor interne realizate de magazin in randul clientilor, exista o categorie care a efectuat comenzi desi nu avea planificata achizitionarea de astfel de produse in aceasta perioada, insa ofertele speciale au contat atat de mult, incat bugetul general s-a reorientat pentru a face loc unor produse precum laptopuri, tablete si smartphone-uri. Cele mai mari cresteri in vanzari se remarca, in primul trimestru din 2012, pe segmentul tabletelor, unde comenzile s-au dublat, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Mai mult, luna martie a adus vanzari de tablete cu 200% mai mari decat luna martie 2011.

“Ne asteptam ca in 2012 tabletele sa fie adevarate vedete in comertul online, cresterile fiind tot mai mari cu fiecare luna. Inregistram cresteri si in vanzarile de laptopuri, fiind preferate modelele care inglobeaza cele mai recente tehnologii ale producatorilor. Promotiile noastre sunt pe toate segmentele de pret, insa imbucurator este faptul ca, spre deosebire de anul trecut, in 2012 clientii tind sa renunte la variantele economice pentru modelele peformante. Produsele dedicate mediului de afaceri au atras o crestere peste media generala, in primele luni din acest an”, spune Dan Dumitrescu, Manager Elka-Oktal Group, compania care detine magazinul online www.Oktal.ro.

Brandurile de laptopuri care au atras cei mai multi clienti sunt Dell, HP, Asus, Lenovo si Acer. Pe Oktal.ro au fost preferate configuratii puternice cu procesoare Intel Core i5 si i7, memorie 8Gb si placa video dedicata cu 2Gb. Sistemul de operare Microsoft Windows 7 are tot mai multi fani, astfel ca o crestere importanta in vanzari au avut laptopurile cu Windows 7 preinstalat de producator, dar si achizitiile cu sistemul de operare separat, la pachet cu produsul ales de client. Ultrabook-urile din oferta Oktal.ro atrag puternic interesul clientilor, traficul pe website in sectiunea dedicata acestor produse este in crestere in fiecare luna. Ultrabook-urile sunt laptopuri ultraportabile, subtiri si usoare, al caror succes pe piata este asigurat de performantele ridicate, alaturi de designul elegant.

In topul dinamicii vanzarilor magazinului Oktal.ro s-au situat si telefoanele mobile, televizoarele LCD si LED, aparatele foto si chiar electrocasnice, e-book read-ere, sisteme de navigatie GPS. “Luna martie a crescut si mai mult tendinta clientilor de a-si innoi echipamentele detinute cu unele mai performante. Avem multi clienti fideli care si-au intensificat achizitiile in ultimele luni, iar primavara pare sa vina cu optimism pe piata online de IT&C. Remarcam cu placere si clienti noi, care vin din retailul traditional, offline, pasind in mediul online, incantati de diferentele de preturi in favoarea lor, dar si de serviciile complete de consultanta in achizitii si chiar post-vanzare. Aprilie este si luna in care producatorii de televizoare lanseaza pe piata o gama noua de modele care suntem singuri ca vor contribui la cresterea vanzarilor”, subliniaza Dan Dumitrescu.

Oktal.ro vine in sprijinul clientilor si in ceea ce priveste finantarea achizitiilor: plata produselor se poate realiza inclusiv cu Card Avantaj, in maxim 10 rate fara dobanda, o facilitate usor de accesat pentru orice client, rapid si in maxima siguranta. Utilizarea Card Avantaj in cadrul comenzilor pe Oktal.ro este in crestere in primul trimestru din 2012, magazinul desfasurand in ultima perioada si o campanie de informare cu privire la aceasta facilitate de plata.

Oktal.ro garanteaza satisfactia prin promisiunea de returnare a banilor in cazul in care clientul, in maxim 30 de zile de la achizitie, doreste sa returneze un laptop sau netbook, nemultumit de preformantele acestuia – proces rapid si usor, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. De asemenea, Oktal.ro ofera “E-Service”, un program complet gratuit care ii ajuta pe clienti sa economiseasca timp si bani. In perioada de garantie a produselor, clientii Oktal.ro pot completa online un formular, in cazul aparitiei unei probleme. Ulterior, un operator de service va prelua solicitarea si va contacta telefonic sau prin e-mail clientul. Preluarea produsului defect va fi efectuata de catre un curier trimis si platit de Oktal.ro, iar returnarea produsului la client va fi efectuata in aceleasi conditii favorabile pentru client.

Oktal.ro este un magazin online cu profil IT&C si membru fondator al Asociatiei Romane a Magazinelor Online (ARMO). Magazinul este administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experienta de peste 15 ani in comercializarea calculatoarelor si a componentelor PC si unul din cei mai longevivi furnizori de pe piata IT din Romania.

Desi specializat in vanzarea de laptopuri, Oktal.ro ofera si o gama variata de produse IT, electronice si electrocasnice, precum si consultanta si servicii post-vanzare. Televizoare, sisteme audio-video, telefoane mobile, tablete, aparate foto digitale, sisteme de navigatie GPS pot fi comandate pe www.oktal.ro, profitand de toate beneficiile pe care le ofera magazinul: informatii corecte si complete, consultanta, livrare rapida, variante flexibile de plata, inclusiv posibilitatea de plata in rate fara dobanda cu CardAvantaj, permisiunea de retur in 30 de zile pentru produsele care nu corespund asteptarilor clientilor si facilitatea gratuita E-Service, extrem de utila pentru orice client.