Creează site-ul perfect, alegeți soluția de găzduire web potrivită

Creează site-ul perfect, alegeți soluția de găzduire web potrivită

Planifici să lansezi un proiect online sau să creezi un site pentru compania ta? S-ar părea că ai totul pus la punct și vei pune la dispoziția utilizatorilor un design plăcut și o platformă de navigare simplă și intuitivă. Totuși, nici unul dintre aceste lucruri nu va putea fi posibil fără serviciile de hosting

Inițial, pentru a face o alegere potrivită trebuie să evaluezi necesitățile afacerii tale online, întrucât există mai multe tipuri de hosting

Hostingul virtual (Shared)

O astfel de găzduire web presupune plasarea mai multor site-uri pe un singur server. Toate utilizează același sistem de operare și sunt limitate de aceleași posibilități. Un singur server poate găzdui câteva mii de pagini web. De regulă, la dispoziția utilizatorilor unui astfel de tarif sunt puse un număr limitat de resurse. Beneficiul acestuia este prețul scăzut și faptul că nu vei avea nevoie de un specialist care să-l administreze. De exemplu, la MegaHost, plata lunară pentru astfel de servicii începe de la 0.99 Euro și obții în schimb 1GB SSD – spațiu de stocare, trafic lunar necontorizat, trei conturi de mai și capacitatea de transmitere a 50 mesaje pe oră, plus, asistență tehnică 24/24. Este soluția perfectă pentru cei care sunt la început de cale sau au un site care nu solicita prea multe resurse.

Virtual Private Server

Diferența dintre acesta și precedentul este că practic ai la dispoziție un server fizic doar pentru site-ul tău, doar că este virtual, adică ai posibilitatea să instalezi și configurezi orice sistem de operare dorit. Resursele puse la dispoziția clienților se stabilește în funcție de tariful ales, lucru care nu este posibil în cazul hostingului shared, când resursele sunt împărțite către mai multe site-uri. 

Suma pe care va trebui să o achiți lunar pentru acest serviciu este de 15 Euro. În schimb vei obține 30 GB memorie de stocare, 512 MB memorie RAM, două adrese IP, iar dacă ai nevoie de cPanel va trebui să mai adaugi 15 Euro, dar trebuie să menționăm că MegaHost sunt partenerii certificați a cPanel. 

Servere dedicate (Dedicated)

În cazul unui astfel de serviciu hosting, utilizatorul va lua în chirie un server fizic, care este amplasat în centrul de date a furnizorului. O astfel de găzduire presupune flexibilitate maximă, dar și o răspundere pe măsură, cel mai probabil vei avea nevoie de o persoană care să-l administreze. Astfel de serviciu este alegerea bună pentru afacerile mari, care au nevoie de o cantitate mare de resurse, precum sunt Internet magazinele mari sau jocurile video online. Iar prețul pentru chiria unui server dedicat începe de la 69.9 Euro, pentru un procesor Intel QuadCore i3 3.4 GHz,memorie RAM 4 GB DDR2/3, upgradabilă la 16 GB, HDD 1000 GB HDD Western Digital și două adrese IP incluse. 

Hosting plătit sau gratuit

Cât ești în căutarea unor servicii de hosting decente, sigur, că te vei întâlni cu diferite oferte, printre care și cele de hosting gratuit. Totuși, nu e cazul să sari în sus de bucurie, deoarece nu este chiar așa simplu, în schimb s-ar putea să fii nevoit să oferi spațiu pentru publicitate și viteza site-ului ar putea fi una extrem de scăzută. Plus, nu ai nicio garanție când vine vorba de deservire tehnică, care este foarte importantă atunci când întâlnești unele probleme. 

Optează mereu pentru calitatea serviciilor de găzduire, de acestea va depinde direct și calitatea serviciilor care le oferă afacerea ta online. Dacă îți dorești un site care să funcționeze fără probleme, informează-te bine și evaluează corect necesitățile platformei tale.