Creatorul functiei "Google News" se intoarce in companie. Iata noile planuri Google!

6 septembrie 2019
Autor:
SEO Mark

Indianul Krishna Bharat, creatorul programului Google News se intoarce in compania mama, dupa 4 ani de la demisia sa. Evenimentul ar trebui gravat in placa de onoare a angajatilor companiei, dupa ce chiar el a criticat foarte dur sectiunea de stiri a platformei, in Octombrie 2017, in urma masacrului de la Las Vegas in care Google a avut implicatii si a dus la obstructionarea anchetei, scotand la iveala un suspect fals. 

 

Bharat declara atunci ca cei care au administrat sectiunea de stiri, lasand sa circule pe motorul de cautare stiri false sunt "nesimtiti si iresponsabili" si ca aceasta functie este o "rusine" la adresa companiei. 

 

Atunci nu s-a mai identificat cu valorile propagate de companie si a decis sa plece, dupa 15 ani ca angajat Google. 

 

Bharat a parasit gigantul motor de cautare in 2015 pentru a deveni consilier fondator pentru o companie de software numita Laserlike. Iar apoi Apple a achizitionat compania la inceputul acestui an si cele mai multe produse au intrat sub tutela Apple, a informat CNBC. Astfel, Bharat nu si-a mai gasit locul nici aici. 

 

Iata ca acum revine in compania mama. Care ii sunt motivele? 

In timp ce a lucrat la Google, Bharat a avansat in functie ca distins cercetator in domeniul cautarii web si in extragerea informatiilor. Iar Google pare sa aiba in plan imbunatatirea functiilor de cautare si rezolvarea unor buguri existente, asa incat skill-urile lui Bharat ar putea fi de folos. 

 

Asadar, acesta a decis sa se intoarca in companie pentru a-si pune la dispozitie experienta in imbunatatirea serviciilor Google. Acesta declara intr-un post pe blogul sau personal ca: " La Google, ne-am dat seama ca capacitatea noastra de a afisa link-uri catre cele mai proaspete si mai relevante stiri a fost limitata de o problema fundamentala: noutatile proaspete nu beneficieaza de hiperlink-uri catre sursa”. 

 

Astfel, a scris Bharat, potrivit CNBC. „Mi-am dat seama ca, daca Google putea calcula cate surse de stiri acopera povestea de baza la un moment dat, puteam estima cat de importanta a fost povestea si cat de reala este stirea.”

 

Daca vor imbunatati aceste probleme, perioadele de scapare ale Google si evenimentele nefericite ca cel criticat de Krishna Bharat nu se vor mai repeta. Iar pentru acest lucru este nevoie de oameni profesionisti care sa isi reuneasca puterile si sa faca din Google News un serviciu exceptional. 

 

Experienta lui Bharat

Bharat a absolvit studii de Jurnalism la Columbia Journalism School si de asemenea, are si studii la John S. Knight Journalism Bellowships de la Stanford. A primit si un doctorat de-a lungul timpului, la institutia Georgia Tech. Si este un om extrem de talentat si de muncitor, iar in domeniul informaticii este un geniu, mai ales in departamentul de cautare al gigantului american Google. 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram