Cosurile de fum care se potrivesc locuintei dumneavoastra

Cosuri de fum pentru locuinta

Exista doua tipuri principale de cosuri de fum: cosuri de zidarie construite din piatra si mortar, caramizi sau blocuri, dar si cosuri metalice prefabricate. In timp ce cosurile de caramida sunt primul lucru care iti vine in minte pentru ca reprezinta cea mai tipica instalare intr-o casa, cosurile de metal izolate sunt moderne si pot fi proiectate pentru a reflecta stilul proprietarului.

Cosurile de fum din caramida

Ca si semineele de zidarie, aceste cosuri de fum sunt construite din caramizi, blocuri sau piatra si mortar. Ele pot fi construite intr-un cadru subtire ca o caramida unica, sau pentru o siguranta sporita, din mai multe straturi de caramizi, blocuri sau piatra. Indiferent de grosimea ramei, va recomandam sa adaugati o captusire pentru a va sustine si a va proteja hornul.

Captuseala cosurilor de fum. Toate standardele de constructie necesita utilizarea captuselilor pentru ventilarea sigura si adecvata a unui semineu. Exista trei tipuri principale de captuseli: tigla de lut, metal si turnat in loc.

Placile din argila sunt ieftine, dar nu rezista modificarilor rapide ale temperaturii dintr-un horn. Placile se pot fisura, necesitand reparatii imediate sau inlocuire.

Tipul de captuseala metalica de care aveti nevoie depinde de semineul dvs. Captuselile din aluminiu ar trebui utilizate numai in tandem cu aparatele de gaz care specifica un sistem de aerisire din aluminiu, dar captuselile din otel inoxidabil functioneaza la fel de bine pe semineele de gaze, semineele traditionale si sobele pentru arderea lemnului.

Invelisurile de tip “in-place” asigura suportul structural interior pentru cosurile de fum, ca turnari usoare, din ciment, care sunt instalate la fata locului.

Cosuri de fum metalice

Cosurile de fum metalice sau din inox disponibile pe maxstil-cosuridefum.ro sunt o alternativa moderna si rezistenta pentru cele clasice din zidarie. Putem considera ca acestea intra in categoria cosurilor de fum profesionale.

Cosurile de fum metalice izolate clasice pot fi inchise in cadrul unui camin , a unei structuri din lemn sau a unui cadru lateral in scopuri estetice. Constructia cu pereti dubli contine izolatie intre pereti, in timp ce o constructie cu trei pereti permite aerului dintre straturi fie sa disipeze caldura (cosuri racite cu aer), fie sa asigure izolarea (cosuri de aer izolate).

Inainte de instalarea unui horn confectionat din metal, asigurati-va ca va aflati la producatorul semineului pentru a va asigura ca acestea vor functiona in siguranta unul cu celalalt.

Ce combinatie de cosuri de fum si semineu este potrivit pentru casa dvs.? Pentru un raspuns mai detaliat la aceasta intrebare, consultati un profesionist.