Costurile estimative pentru aplicarea la programul Start-up Nation

Fiind la început de drum în domeniul afacerilor orice ban investit contează! Tocmai de aceea probabil că și tu ți-ai pus întrebarea – cat ma costa sa aplic la start-up nation? Este bine de știut că proiectul start-up face parte dintr-un proiect de  accesare fonduri europene și că presupune următoarele cheltuieli:

Costurile de înființare a firmei

Acestea pot varia între 122 lei și 400 lei, în funcție de modul în care doriți să o faceți –  individual sau printr-un avocat sau o firmă specializată pentru a vă înființa firma.

Sediul social al firmei

Costurile pentru sediul firmei pot fi zero, în cazul în care dețineți un spațiu sau chiar și prin obținerea spațiului printr-un contract decomodat. Sau câteva sute de lei pentru închirierea spațiului.

Serviciile de contabilitate

Este recomandat să aveți contract cu o firmă de contabilitate încă din prima lună. Costurile pentru o activitate redusă sunt până în 200 de lei.

Redactarea planului de afaceri pentru Start-up Nation

Pentru redactarea planului de afaceri pentru finantare start-up nation este recomandat să apelați la o firmă de consultanță pentru a fi siguri că veți avea un plan bine pus la punct. Costurile pentru redactarea planului pornesc de la avansul cuprins între 1500-3000 lei.

Cheltuieli neeligibile pentru finanțare în cadrul programului Start-up Nation

Cheltueli precum amenajarea spațiului, garanțiile pentru spatial închiriat, costuri pentru obținerea autorizațiilor de funcționare sau pentru alte cheltuieli neprevăzute.

Cheltuieli suplimentare

Trebuie să aveți întotdeauna în vedere și cheltuielile suplimentare. Acestea sunt cheltuielile ce depășesc cei 200.000 de lei primiți prin proiectul start-up nation.

Prețurile și cheltuielile variază în funcție de moment și de alegerile pe care le faci în mod personal, dar și de oportunitățile care se ivesc în momentul în care alegi să îți lansezi afacerea. Totuși, pentru începutul unei interprinderi și pentru accesarea proiectului de finațare start-up este necesar să aveți cel puțin 2000 de lei.