Coroanele funerare – traditie si alegeri

coroane funerare bucuresti

Ori de cate ori cineva apropiat, un membru al familiei sau o cunostinta pleaca din lumea celor vii, un astfel de eveniment vine insotit de suferinta si sentimente de tristete. Odata cu jelirea celui plecat dintre noi, se impune si respectarea unor traditii si obiceiuri crestine, precum si organizarea unei ceremonii de inmormantare demne de cel trecut in nefiinta.

Depunerea de coroane funerare la mormantul celui raposat, respectiv prezentarea acestora in ziua inmoramantarii reprezinta un gest de respect pentru acesta. Este un obicei care are rolul de a exprima regretul, respectiv sustinerea pentru pierderea suferita. Pe la inceputul secolului XX acest obicei a devenit cu adevarat o traditie ce se respecta mai mult ca niciodata.

Pentru ca este un obicei practicat la aproape orice inmormantare in prezent, se cade ca alegerile sa vizeze coroane funerare care se incadreaza intr-un anumit registru, sa se prezinte elegant si sobru, sa fie atent realizate.

In intampinarea celor care doresc sa prezinte un astfel de omagiu in cadrul unei inmormantari vine Rarox, firma de funerare din Bucuresti, deja cu experienta in organizarea a astfel de evenimente si tot ce tine de ele.

Ce spune traditia?

In fiecare zona a tarii deja exista o traditie diferita in ceea ce priveste jerbele si coroanele funerare. Inainte de a aparea acestea, nelipsite erau crengile de brad care se foloseau pentru a impodobi casele in care era depus sicriul cu trupul defunctului. Mai sunt inca sate care pastreaza acest obicei. Mai mult ca oricand insa, se achizitioneaza coroane funerare si jerbe, realizate din flori frumoase, special alese pentru un eveniment funerar. Se pastreaza insa aceeasi semnificatie a celor oferite.

Cum trebuie aleasa coroana funerara?

Pentru cei care doresc sa faca un astfel de gest in semn de respect pentru cel trecut in nefiinta, dar totodata si pentru familia indoiliata, echipa Rarox vine cu recomandari, respectiv sugestii privind realizarea unei alegeri inspirate.

Cei mai multi tind sa aleaga coroana raportat la aspectul acesteia. Nu este un lucru gresit nici a avea in vedere culorile sale, masivitatea. De avut insa in vedere e necesar ca este important din ce flori este realizata coroana funerara.

Este vorba despre ce transmite fiecare tip de floare, de sentimentele pe care le genereaza celor indoiliati. Se spunde despre acestea ca fiecare in parte reprezinta o anumita stare sufleteasca. Asadar, alegerea ar trebui raportata la acest aspect si nu neaparat la preferintele personale.

De asemenea este de preferat a opta pentru coroane funerare din flori naturale si nu artificiale. Este atat un gest de respect, dar si unul menit sa aline sufletele celor aflati in suferinta.

Iata spre exemplu spre ce pot fi orientate alegerile.

Pentru a transmite sentimentul de iubire sincera si regrete adanci, coroanele din trandafiri rosii sunt cele mai potrivite. In principiu cele din trandafiri galbeni sunt oferite ca semn al prieteniei, iar cei albi ca simbol al inocentei.

De asemenea, coroanele pot fi din crini, flori despre care stim ca semnifica belsugul, eleganta si maretia. Nici garoafele nu sunt excluse, acestea fiind un simbol al afectiunii. Spre crizanteme se orienteaza cei care doresc sa isi exprime sinceritatea parerii de rau.

Acestea sunt recomandarile de la Rarox privind o astfel de alegere, in conditiile in care la ora actuala firmele de profil realizeaza tot felul de combinatii intre acestea.