Copiii pot invata programare de la varste mici

Copiii de varsta prescolara pot descifra tainele programarii

Un ebook gratuit, care va fi lansat la 1 octombrie 2013, “Miruna invata programare”, propune o metoda prin care orice copil poate sa se initieze in programare: invatam programare prin povesti.
In timpul derularii unei povesti, copiii sunt familiarizati cu notiunile de baza utilizate in programare. In aceasta poveste, caprioarele canta, soriceii gatesc, vrajitorul cel rau este ajutat de oracol si dragonas, iar Miruna o ajuta pe prietena ei, Maria, sa se descurce in anumite situatii.
Compania “Centrul Doxis” SRL din Ploiesti, prin sotii Andreea si Bogdan Boroghina, propune astfel, in premiera mondiala, introducerea notiunilor de programare la nivelul prescolarilor.
Dupa introducerea notiunilor de baza printr-o poveste, se trece la familiarizarea cu notiunea de schema logica, introdusa prin “harta magica” compusa din “simboluri magice”, dupa care “harta” este transformata in “incantatii magice” (pseudocod), urmand ca la final “incantatiile magice” sa devina “limba martienilor” (limbajul C++).
Se ofera astfel sansa tuturor copiilor de a se patrunde in lumea lui Bill Gates, in mod natural, printr-un limbaj simplu, cunoscut de ei.