Convertizoarele de frecventa – nelipsite din companii

Orientarea romanilor dupa solutii privind economiile la energie electrica da roade, se pare, numai in mica masura. Preturile acesteia si reglementarile legislative nu sunt de nici un ajutor in acest sens.  Multi au inceput sa se ghideze dupa piata care propune surse alternative de energie, respectiv tehnici care favorizeaza economii ale acesteia. Poate ca atentia nu este indreptata in directia potrivita, pentru ca anumite solutii tehnice pot face o diferenta inseamnata vizavi de acest obiectiv.

Ca raspuns la aceasta necesitate, Shop Einstal propune publicului larg utilizarea unui convertizor de frecventa. Un astfel de dispozitiv permite reglarea turatiei motoarelor din cadrul unor aplicatii variate. Astfel, indiferent ca e vorba despre sisteme de incalzire, de pompare, climatizare sau aerisire, este o solutie promitatoare.

Convertizoarele de frecventa – salvarea romanilor privind economiile la energia electrica

Au la baza acelasi principiu de functionare specific perioadei de lansare a primelor dispozitive, insa prezinta o evolutie insemnata din punct de vedere al elementelor semiconductoare constructive, respectiv a microprocesoarelor.

In prezent, controlul dispozitivelor se realizeaza in mod automat, prezentand o eficienta insemnata si o precizie pe masura, fapt datorat nivelul in crestere a proceselor industriale de automatizare.

Alegerea unui model potrivit se va realiza in functie de principiul dupa care functioneaza, posibilitatile vizand convertizoare de frecventa cu circuit intermediar sau fara un astfel de circuit.

La ce foloseste propriu zis un astfel de echipament? Dispozitivul electronic asigura controlul asupra vitezei de rotatie a motoarelor in curent alternativ, actiunea sa vizand reglarea frecventei, respectiv a tensiunii de alimentare din motor.

Acolo unde nevoia nu impune functionarea la turatia nominala a aplicatiei, convertizorul de frecventa poate micsora frecventa tensiunii de alimentare, in mod controlat.

Stiati ca un procentaj de 65 din totalul energiei electrice din randul consumatorilor industriali revine motoarelor electrice? Sunt foarte frecvente cazurile in care turatia de la nivelul motorului este constanta, in timp ce acestea sunt controlate la iesire, prin vana, valve. Si altele sunt metodele pe care unii le aplica, fiind insa insuficiente raportat la partea energetica.

Aplicabilitatea convertizoarelor de frecventa

Iata care sunt cateva dintre aplicatiile in care aceste dispozitive electronice sunt utile:

  • Pompe si compresoare;
  • Exhaustoare si ventilatoare;
  • Linii de imbuteliere si montaj;
  • Poduri rulante sau benzi transportatoare;
  • Masini de paletizat;
  • Masini de ambalat;
  • Sonde de extractie, extrudere;
  • Elevatoare, macarale, lifturi;
  • Masini din industria prelucratoare sau cea a constructiilor de automobile.

Prin utilizarea convertizoarelor de frecventa, un rezultat sesizabil va fi consumul redus de energie electrica, deci si costurile mai mici.

In ceea ce priveste alegerea unui astfel de dispozitiv, specialistii pot oferi celor interesati asistenta necesara. In cadrul magazinului online Shop Einstal se regasesc specificatii tehnice amanuntite ale echipamentelor electronice, pentru o mai usoara orientare a publicului interesat. Nu doar astfel de articole vor incanta pe cei care doresc solutii profesionale pentru casa si spatii diverse, ci intregul portofoliu disponibil online, special organizat pentru ca fiecare utilizator sa identifice simplu si rapid produsele fata de care prezinta interes.