Continuam cursurile gratuite de antreprenoriat social

Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea unei noi serii de cursuri gratuite de formare in domeniul antreprenoriatului social. Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului „Intreprinderi sociale responsabile”, implementat de Consiliul Judetean Ilfov, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa si Fundatia Rhema. Acestea se adresează persoanelor ce provin din grupuri vulnerabile (familii monoparentale, familiii cu peste 2 copii, femei, persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma), dar și oricarei persoane ce este interesata de domeniul economiei sociale sau isi doreste sa lucreze intr-unul dintre domeniile pentru care se vor infiinta posturi la nivelul structurilor de economie sociala.
Prin programul de formare ne dorim sa promovam economia sociala in randul comunitatii ca un instrument viabil de integrare pe piata muncii a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile si ca pe un sector economic emergent, plin de oportunitati. Totodata, cursurile de formare antreprenoriala reprezinta un prim pas in vederea cresterii si consolidarii cunostintelor, competentelor si stimei de sine a persoanelor din grupul tinta. In cadrul programului, participantii vor aborda teme, precum: initierea afacerilor, managementul afacerilor, management financiar, marketing, vanzari, economie sociala, particularitatile structurilor economice sociale, aspectele legale privind infiintarea SES.

In urma participarii la program, o parte dintre participanti vor avea posibilitatea, in baza unei selectii ulterioare, sa devina angajati in cadrul salii de sport infiintate de Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, pe unul dintre cele 11 posturi disponibile pentru urmatoarele calificari: 1 Manager, 1 Administrator spatiu, 2 Instructori fitness/aerobic, 1 Instructor de spinning, 2 Lucratori comercial, 2 Specialisti masaj, 1 Femeie de serviciu.
Programul exact al organizarii cursurilor urmeaza a fi anuntat ulterior in functie de numarul de inscrisi la cursuri.
Persoanele interesate de participarea la sesiunile de formare, sunt asteptate sa trimita CV-ul la adresa isr@crca. ro.
Pentru mai multe detalii despre proiect sau pentru a vizualiza formularul de selectie a persoanelor apartinand grupului tinta al proiectului accesati www.crca. ro.
*Proiectul ”Întreprinderi sociale responsabile” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.