Containerele de transport cât costa sa le transformi în casa?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți din cei care își doresc o casa noua sau vreau o casa de vacanta, aleg containerele de transport. Sunt ieftine iar construcția nu durează foarte mult. Preturile difera și pot ajunge la sume enorme, depinde totuși de cât ești dispus sa cheltui.

Prețul unei case din containere este mult mai mic decât prețul unei case obișnuite din zidărie, totuși el poate diferi de la caz la caz. Dacă îți dorești să construiești casa în mai puțin timp, prețul v-a creste, dacă îți dorești ca ceea ce construiești sa fie durabil și sa arate la fel ca în visele tale, la fel prețul creste. Dacă vrei ca prețul sa rămâna la limita impusa, în cazul unor probleme apărute în timpul construcției fie trebuie sa faci rabat de la calitate fie sa prelungești timpul de execuție a lucrărilor.

La noi în tara poți construi o casă dintr-un singur container și cu 7000 – 8000 €. Depinde de prețul cu care cumperi containerului, cât trebuie sa investești în el și cat costa amenajarea interioara.

Containerele nu sunt izolate atunci când le cumperi, dacă cu le izolezi în mod corespunzător, nu v-ei putea locui în ele nici pe timp de vara din cauza căldurii nici iarna datorita înghețului. O izolație potrivita îți v-a oferii o casa din containere confortabila în orice anotimp. Chiar și când sunt 40° afara, te poți relaxa în casa ta iar iarna oricât de frig ar fi poți sta liniștit în să privesti cum ninge fără sa simți nici măcar puțin din frigul de afara. Casele din containere pot fi încălzite pe timp de iarna cu centrale pe gaz sau pe lemne, sobe sau chiar și șeminee, dacă ai o izolație bună nu v-ei pierde căldură, ceea ce înseamnă că nu v-ei risipi o mulțime de bani.

Un plan bine făcut de la început îți poate reduce din cheltuielile neprevazute. În orice caz, încearcă sa nu folosești și ultimul bănuț din buget, probabil ca la un moment dat o sa se ivească o problemă care are nevoie de rezolvare și v-ei avea nevoie de bani. Cum spuneam planul bun te scapă de cheltuieli, e important ca să apelezi la cineva cu experienta care sa îți stabilească încă de la început fiecare detaliu despre casa pentru a micșora cheltuielile în cazul în care dorești o modificare. E mult mai simplu sa modifici o schiță decât întreaga casa.

Sunt multe case din containere pe internet care au fost construite la un preț destul de mic având în vedere complexitatea proiectelor. Poți avea și tu o astfel de casa, tot ce trebuie sa faci e sa începi cu planul.