fbpx

Consultare nationala privind reforma serviciilor sociale in Romania

Fundatia „Pentru Voi” in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC), Camera Deputatilor si CENTRAS au organizat ieri, 10 august, la Centrul de zi „Ladislau Tacsi”, consultarea regionala privind propunerea de reforma a sistemului national de servicii sociale, construita pe baza parteneriatului dintre sectorul public si cel privat.

In cadrul conferintei, participantii au facut propuneri cu privire la elaborarea unui act normativ care sa consolideze sistemul de servicii sociale din Romania pe principiile subsidiaritatii si incluziunii sociale active.

„Criza economica pe care o traversam poate fi o oportunitate de reformare a sistemului de asistenta sociala in sensul reducerii volumului prestatiilor sociale si dezvoltarii serviciilor sociale. Pentru a asigura servicii sociale de calitate, adaptate nevoilor individuale si eficiente, este nevoie de o legislatie a contractarii serviciilor sociale de catre stat catre furnizorii privati acreditati. Este ceea ce incercam sa facem impreuna cu Camera Deputatilor.”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

La eveniment a participat Presedinta Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase, precum si 4 deputati si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Inainte de conferinta, doamna Presedinta a vizitat serviciile sociale oferite de Fundatia „Pentru Voi” si activitatile desfasurate in cadrul Unitatii Protejate „Pentru Voi”, stabilind dialoguri cu persoanele cu dizabilitati intelectuale, beneficiare ale acestor servicii sau angajate in cadrul intreprinderii sociale.

Conferinta de la Timisoara va fi continuata de o serie de intalniri cu reprezentanti ai ONG-urilor si ai sectoarelor public si privat, care se vor desfasura luna aceasta la Iasi, Targu Mures si Bucuresti, urmand ca in luna septembrie sa se inainteze un proiect de lege in parlament.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa va adresati Fundatiei „Pentru Voi”, la numarul de telefon 0356 421 215(6) sau la e-mail [email protected]