Consiliere profesionala și stagii de internship pentru 500 de studenți din București

28 octombrie 2015

Conform unui raport realizat de ANOFM, 89,5% dintre studenți consideră că nu există suficiente oportunități de practică și locuri de muncă în România. Mai mult decât atât, doar 7% cred că informațiile acumulate pe parcursul studiilor sunt în concordanță cu cerințele actuale ale pieței muncii. Astfel, împreună cu parteneri ca Uniunea Studenților din România, Universitatea Româno-Americană, Roedl & Partner Outsourcing și Catalyst Rectruitment Solutions, proiectul pRoedl și-a propus să ofere sesiuni de orientare profesională și să evalueze aptitudinile a 500 de studenți si să asigure stagii de practică profesională pentru 200 dintre aceștia în departamente de audit financiar, contabilitate, consultanță fiscală, salarizare și resurse umane. În plus, 40 dintre interni au fost angajați atât în cadrul Roedl & Partner România, cât și la partenerii acestora.
„Politica internațională Roedl & Partner a fost dintotdeauna orientată spre formarea și dezvoltarea profesională a tinerilor prin programe dedicate, o bună parte dintre salariații companiei fiind recrutați și integrați în mediul de lucru încă de pe băncile facultății”, a menționat Anca Sucală, Managing Partner Roedl & Partner România și Manager proiect. „Stagiile de practică în cadrul proiectului pRoedl le-au oferit studenților oportunitatea să-și completeze cunoștințele teoretice acumulate în facultate și să-și exerseze abilitățile într-un mediu de lucru multinațional.”
Proiectul „Fiecare student are nevoie de Practică, Remarcare, Organizare, Evoluție, Direcție, Lansare – pRoedl” s-a derulat pe parcursul a 18 luni, în perioada 29 aprilie 2014 și 28 octombrie 2015. Fiecare dintre cele 200 de stagii de practică a avut o durată de 3 săptămâni, cu un program de 6 ore pe zi, toate activitățile desfășurându-se sub îndrumarea directă a tutorilor de la Roedl & Partner Audit și de la partenerul, Roedl & Partner Outsourcing. Mai mult decât atât, fiecare intern a primit o subvenție de 250 de lei, iar cele mai bune 75 de proiecte de încheiere a stagiului de practică au primit câte un premiu de 600 de lei.
Mai multe informații despre proiect puteți și găsi pe website-ul: www[.]proedl[.]ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram