fbpx

Consecintele instalatiei electrice vechi

Toata lumea stie ce efecte dezastruoase poate avea un scurt circuit atat asupra corpului omenesc, cat si asupra locuintei, de aceea nu trebuie sa neglijam problemele de tensiune, oscilatiile, prizele nesigure sau orice alt semn. Cea mai intalnita defectiune dintr-o locuinta este arderea sigurantelor, acest fenomen poate fi extreme de periculos, poate distruge intreaga instalatie elctrica sau chiar provoca incendii, atunci cand sunt folosite sigurante fuzibile, fiind unele dintre cele mai vechi aparate de protectie, acestea actioneaza prin topirea si intreruperea circuitului electric realizand protectia acestuia.

Care este cea mai buna protectie pentru instalatia electrica? Cu cateva decenii in urma, instalatia electrica era confectionata cu aluminiu, un material extreme de periculos, care oxideaza in timp si pune probleme serioase in ceea ce priveste siguranta caminului, de aceea se recomanda schimbarea firelor de aluminiu cu fire de cupru si desigur a tabloului electric format din sigurante fuzibile. Sigurantele automate si accesoriile acestora sunt mult mai durabile si ofera mult mai multa siguranta, deoarece principiul cu ajutorul caruia functioneaza se bazeaza pe declansarea unui dispozitiv cu forta electromagnetica, ceea ce inseamna ca se intrerupe curentul electric in conditii de siguranta.

Intrerupatoarele automate si accesoriile sunt caracterizate prin faptul ca odata inchise contactele principale, ele sunt mentinute in pozitia inchis cu ajutorul unui zavor numit “broasca”. Acestea va ofera o protectie eficienta impotriva suprasarcinilor, un lucru pe care nu il puteti obtine cu ajutorul sigurantelor fuzibile, iar posibilitatea de restabilire a curentului electric se poate face imediat .