fbpx

Consecintele infectiilor vaginale

Tinand cont de cresterea incidentei infectiilor vaginale si de consecintele deosebit de grave ale acestora, doamna doctor Ruxandra Dumitrescu ofera, la ultramoderna Clinica Fertilia, un consult gratuit. Acesta consta intr-o consultatie completa ginecologica si recoltare de secretie vaginala cu examen bacteriologic. Pentru a beneficia de un consult gratuit la Clinica Fertilia (str. Popa Nan, nr. 111, Bucuresti, sector 3) puteti sa va programati acum sunand la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Locurile sunt limitate. Saptamana in care se va desfasura acest program de consultatii gratuite este 22-26 septembrie 2014 (Orarul consultatiilor este zilnic, intre orele 12.00 si 21.00).
Prea putin bagate in seama, infectiile vaginale sunt deseori tratate cu superficialitate, ignorand riscurile carora ne supunem in acest fel. Infectiile vaginale pot fi transmise prin actul sexual sau prin alte forme de contaminare, dar ele pot aparea si in urma unor dezechilibre interne. Un exemplu il reprezinta Candidoza, produsa de o specie de ciuperca numita Candida, prezenta in mod normal in flora vaginului, in cavitatea bucala si in tractul digestiv. In cazul unor dezechilibre, aceasta ciuperca prolifereaza, dezvoltand o actiune patogena ce afecteaza grav sanatatea si buna functionare a sistemului genital, necesitand aplicarea imediata a unui tratament adecvat. Si nu este singura forma de infectie vaginala produsa in urma unui dezechilibru intern si nu ca urmare a unei contaminari externe.
Diferitele tipuri de infectii vaginale pot avea simptome similare sau pot fi asimptomatice. Astfel, absenta unor simptome specifice infectiei nu inseamna automat ca nu ne confruntam cu aceasta. Iata un motiv in plus de a efectua un control medical indiferent de varsta si de tipul de simptome sau de absenta acestora. Este un gest elementar de grija fata de propria noastra sanatate, caci consecintele infectiilor vaginale, netratate la timp sau tratate in mod eronat, pot fi dintre cele mai grave, mergand pana la infertilitate, la compromiterea intregului aparat genital sau chiar pana la dezvoltarea unor afectiuni maligne. Nu este de neglijat nici faptul ca infectiile vaginale pot avea efecte nedorite asupra starii noastre emotionale si chiar asupra aspectului nostru, ele putand accelera procesele de imbatranire, afectand in mod semnificativ tenul si intregul nostru aspect.
Iata doar cateva elemente menite sa ne sugereze importanta unui control de specialitate pentru intreaga noastra stare de sanatate, pentru aspectul si starea noastra psihoemotionala. Iata de ce trebuie sa nu ratam oportunitatea unui consult gratuit oferit de doamna doctor Ruxandra Dumitrescu. Cele care doresc se pot programa pentru un consult gratuit in perioada 22-26 septembrie, sunand la 021.311.22.11 sau la 0724.500.020. Consultul consta intr-o consultatie completa ginecologica si recoltare de secretie vaginala cu examen bacteriologic. Orarul consultatiilor este zilnic, intre orele 12.00 si 21.00.