Conferinta lansare proiect

23 iulie 2014
Comunicat de presa lansare proiect “ECHITFEM – Echitate pe piata muncii pentru femeile din regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov”

Asociația Europeana pentru o Viata mai Buna, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Bolt International Consulting (partener transnational), Fundatia pentru Recuperare, Integrare si Promovare Sociala ECHOSOC (partener national), SC. Media One SRL (partener national) si Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica Catalactica (partener national), anunta lansarea proiectului strategic ”ECHITFEM – Echitate pe piata muncii pentru femeile din regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov”, contract nr. POSDRU/144/6.3/S/125750, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc marti, 29 iulie 2014, la ora 10:00, la Hotel Ibis Parlament, sala Eliade, str. Izvor nr 82-84, sect. 5, Bucuresti.

Durata de implementare: 18 luni
Perioada: mai 2014 – octombrie 2015
Valoarea totala a proiectului: 13.259.829 lei.

Obiectivul general al proiectului vizeaza consolidarea accesului egal la ocupare si indeosebi la construirea unei cariere profesionale si implicarea in functii de conducere, precum si dezvoltarea antrepenoriatului feminin, in vederea crearii unei piete a muncii inclusive pentru femeile din domeniile comert, servicii si industrie alimentara din regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov. Proiectul va asigura calificarea, recalificarea si perfectionarea a 745 de femei din regiunile de implementare a proiectului.

Proiectul se inscrie contextului politicii UE in domeniul ocuparii, care isi propune sa contribuie la dezvoltarea durabila a economiei, la un grad inalt de ocupare, respectarea egalitatii de sanse si de gen, cresterea calitatii vietii, precum si coeziunea economica si sociala.

Proiectul contribuie la dezvoltarea resurselor umane prin cresterea nivelului de calificare in comerț, servicii și industrie alimentara si a nivelului de organizare, coordonare, comunicare, relationare cu diverse sectoare economice, ceea ce va conduce la ridicarea calitatii serviciilor si produselor furnizate si in consecinta la cresterea sectoarelor respective.

Pentru detalii suplimentare, va stam la dispozitie!

Date de contact:
Arghira Ravanis
Expert Informare și Publicitate proiect ID 125750
tel: 031432.84.36/0758.246.104
Asociatia Europeana pentru o Viata mai Buna – AEVB