fbpx

Conferinta de inchidere a proiectului „Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”

Marti, 16 iunie 2015, va avea loc conferinta de inchidere a implementarii proiectului „Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”, derulat de Institutul Notarial Roman, in parteneriat cu Universitatea din Pitesti, compania de consultanta Loop Operations si Economic Confort. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Evenimentul se va desfasura in cadrul Universitatii din Pitesti, sala C1, intre orele 14.00 – 16.00.
Conferinta va avea ca obiectiv prezentarea activitatilor si diseminarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului, precum si prezentarea unor povesti de succes ale studentilor participanti la sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera, cat si la programul de practica. Astfel, la eveniment sunt asteptati sa participe studenti si masteranzi la facultatile de drept si administratie publica din cadrul Universitatii din Pitesti, dar si din alte universitati de profil de la nivelul regiunii Sud-Muntenia, precum si potentiali angajatori in domeniu: cabinete de avocatura, birouri notariale, birouri de mediere, birouri de executare silita, instante judecatoresti, departamente juridice ale operatorilor economici etc.
Proiectul finalizat a venit in sprijinul studentilor si masteranzilor care urmeaza studiile in domeniul juridic (drept si administratie publica) prin contributia adusa dezvoltarii capitalului uman si asigurarea accesului la oportunitati sporite de angajare pentru persoanele aflate in tranzitia de la scoala la piata muncii. In acelasi timp, proiectul a reprezentat o oportunitate de a incuraja organizatiile partenere in programul de stagii de practica sa vina in intampinarea nevoilor de dezvoltare profesionala ale studentilor cu oferte de munca salarizate.
Activitatile care au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului si in care au fost implicati membrii grupului tinta au constat in: servicii integrate si personalizate de orientare profesionala si consiliere in cariera (500 de studenti consiliati), stagii de practica in cadrul unor organizatii (actori privati sau publici) de profil (250 de studenti in practica), accesul la o platforma online si la resurse si informatii relevante din domeniu.
Printre beneficiile participantilor la program, se numara: echivalarea programului de pregatire practica obligatoriu pe durata anului de studiu; posibilitatea angajarii dupa finalizarea programului de practica la unul dintre partenerii de practica; accesul la o platforma online cu informatii de actualitate din domeniul juridic si cu resurse privind evolutia pietei muncii din Romania; oportunitatea interactiunii cu profesionisti in domeniu.
Participarea la conferinta este GRATUITA!
Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine de la adresa de e-mail: [email protected] sau accesand site-ul proiectului – www.pitesti-practica-inr. ro.

Despre initiatorii proiectului
Institutul Notarial Roman desfasoara activitati de formare profesionala a urmatoarelor categorii de beneficiari: notari publici, notari stagiari, personal de specialitate din cadrul birourilor notariale, precum si alte categorii de specialisti in domeniu. De la infiintare, INR a desfasurat cursuri de formare pentru 5000 de profesionisti la nivel national din profesiile enumerate mai sus si a colaborat cu facultatile de drept din mai multe orase din tara.
Cu o istorie de peste 50 de ani, Universitatea din Pitesti este una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior si cercetare din sudul tarii, axata atat pe formarea de specialisti in domeniul invatamantului universitar traditional, cat si in domeniul invatamantului tehnic, economic, juridic, administrativ sau sportiv.
Loop Operations este o companie de consultanta integrata pentru proiecte sustenabile, oferind o gama completa de servicii, de la identificarea nevoilor, la dezvoltarea, managementul si promovarea unui proiect. Cele patru componente Loop Operations – Finance, Management, Skills si Communication – se completeaza reciproc, transformand eforturile de dezvoltare ale unui proiect intr-un proces fluid si natural.
Economic Confort este o societate comerciala ce are ca obiect de activitate oferirea de servicii de contabilitate, audit financiar si consultanta in domeniul fiscal. De asemenea, societatea Economic Confort este constant preocupata de cresterea calitatii la nivelul profesiilor din domeniu, prin initierea tinerilor absolventi de studii superioare sau studentilor in tainele meseriei.