fbpx

Conferinta de final a proiectului „REABILITARE SI CONSOLIDARE SCOALA GIMNAZIALA NR 1 MOGOSOAIA COMUNA MOGOSOAIA JUDETUL ILFOV”

Unitatea administrativ – teritoriala Comuna Mogosoaia anunta finalizarea proiectului „Reabilitare si consolidare Scoala Gimnaziala nr. 1 Mogosoaia, Comuna Mogosoaia, judetul Ilfov” (cod SMIS 54178), implementat la sediul scolii din Comuna Mogosoaia (Sos. Bucuresti – Targoviste, nr. 107, judetul Ilfov), pe o perioada de 9 luni. Conferinta de finalizare a proiectului s-a desfasurat in data de 28 august 2015, incepand cu ora 12:00 la sediul Primariei comunei Mogosoaia .

In cadrul conferintei au participat reprezentantii scolii beneficiare, reprezentanti ai primariei Mogosoaia si membrii presei locale. Doamna profesor Anisoara Gaiteanu, director al scolii beneficiare, a subliniat importanta unor astfel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii scolare si, mai ales, imbunatatirea vizibila a conditiilor oferite elevilor. Mai mult decat atat, succesul de care s-a bucurat proiectul de fata a incurajat demararea discutiilor pentru implementarea altor proiecte similare, prin care se urmareste dezvoltarea si consolidarea unitatilor de invatamant din comuna Mogosoaia.

Unitatea administrativ – teritoriala Comuna Mogosoaia a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti – Ilfov – in calitate de Organism Intermediar, in numele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional la nivelul regiunii Bucuresti – Ilfov.

Astfel, proiectul de reabilitare unitatii de invatamant a fost derulat in perioada 10.12.2014 – 09.09.2015, in comuna Mogosoaia, regiunea Bucuresti – Ilfov. Valoarea totala a proiectului a fost de 642.301,68 lei, beneficiind de asistenta financiara nerambursabila din 491.369,77 din FEDR, respectiv 75.150,67 lei din bugetul national.

In urma implementarii proiectului, care a constat in dezvoltarea pe termen mediu si lung a comunei Mogosoaia din judetul Ilfov prin imbunatatirea conditiilor de invatamant destinate persoanelor tinere din localitate, facilitandu-se astfel procesul de retentie in zona a unor resurse umane de calitate, au fost obtinute urmatoarele rezultate:
1. Cresterea accesului la infrastructura educationala moderna pentru copiii din comuna Mogosoaia, judetul Ilfov, prin asigurarea unor noi spatii de invatamant primar;
2. Reabilitarea si consolidarea scolii gimnaziale din comuna Mogosoaia, pentru asigurarea unor bune conditii de invatamant pentru 433 copii din localitate.

Date de contact:
Unitatea administrativ – teritoriala Comuna Mogosoaia
Adresa: Sos. Bucuresti – Targoviste, nr. 138, Mogosoaia, jud. Ilfov
Tel: 021/351.66.92; Fax: 021/351.66.95
E-mail: [email protected]