Conduci deja masina si motocicleta? Permisul de barca, urmatoarea "tinta" pentru aventurierul din tine!

28 iulie 2022
Autor:
Content SEO

Daca ai bifat deja doua dintre cele mai ravnite categorii de transport rutier, respectiv masina si motocicleta, inseamna ca iti place adrenalina, iar un permis barca este, cu siguranta, pe lista ta. Orice aventurier care s-a urcat in saua unei motociclete, iar la volanul autoturismului se simte ca pestele in apa, isi va potoli setea de noi experiente la bordul unei ambarcatiuni cu vele sau motor.

Aceste "bijuterii" ce strabat marile in lung si-n lat au un efect hipnotizant atunci cand isi fac aparitia la orizont. Poate ti s-a intamplat chiar si tie sa te opresti uluit cateva minute pentru a admira o frumusete de yacht, un catamaran sau un velier. Impactul acestora este fantastic, Marina fiind punct de atractie in orice oras-port pentru toti turistii veniti in vacante.

permis barca

permis barca

Insa, cum ar fi sa treci din tabara celor care doar privesc aceste splendori, in cea a skipper-ilor si a celor care au ales sa se bucure de posibilitatile incredibile oferite de acestea, la bordul ambarcatiunii? Daca cochetezi cu ideea de a descoperi viata pe ape si vrei sa traiesti experienta unica pe care doar un vas maritim o poate oferi, atunci esti asteptat in familia celor pasionati de arta navigatiei. Urmand cursurile unei scoli autorizate, vei putea obtine cu usurinta un permis barca la categoria dorita.

"D, C, S, B sau A, aceasta-i intrebarea!" In "pantofii" unui Hamlet modern, cu permis de navigatie la purtator, aventureaza-te pe luciul apei in cele mai spectaculoase zone geografice ale lumii. Iata de ce libertati te poti bucura in functie de fiecare tip de document in parte!

Categoriile D, C sau S

Daca esti incepator si de abia pornesti in calatoria fantastica pe valurile marilor, va trebui sa parcurgi treptat cursurile pentru clasele D, C si S. Cu un permis de barca clasa D vei putea naviga de-a lungul apelor interioare (Dunare, Delta Dunarii). conducand ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 metri. Acest certificat iti va oferi sansa de a explora pe cai navigabile interioare, pana la varsarea in mare, lacuri, rauri, Dunarea si Delta. Cu acest document nu te poti avanta in arealul maritim.

Daca intentionezi sa navighezi pe mare, in apropiere de coasta, pana la maximum 6 mile nautice, va trebui sa obtii permisul de ambarcatiune pentru categoria C. Cu acesta in palmares, vei putea descoperi frumusetile oferite de colosul de apa azuriu.

Un permis barca clasa S (sailing) este exclusiv pentru navigarea ambarcatiunilor cu vele si este pentru tine daca iti doresti certificatul de skipper clasa S.

Categoriile Regina, B si A

Pentru a tine in mana unul dintre aceste documente, va trebui sa faci dovada unei experiente de skipper ce a acumulat mai multe mile nautice in portofoliu. Lista competentelor tale profesionale poate fi clar evidentiata prin aceste noi realizari si acreditari in domeniu. Daca ai ajuns deja la un nivel avansat, te poti angaja in cursa obtinerii permisului B sau A. Pregatirea de care vei avea parte la cursurile destinate categoriei B iti va da sansa de a naviga pana la 24 de mile marine de tarm, iar cea pentru categoria A iti va da liber la navigatie all zone.

Pune alaturi de permisul auto si cel moto si un permis de barca la clasa dorita! Pe uscat sau pe mare, vei fi mereu in elementul tau!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram