Concurs National de Debut Literar 2016 | editia a XV a | Publica ti poezia sau romanul cu Editura LUMEN

Lumen 1515|Concursul National de Debut Literar continua in 2016 editia initiata in 2002 – prin Concursul National de Creatie Literara “Poezia Tineretii-Lumen”, de catre Editura LUMEN, editia curenta fiind desfasurata sub egida aniversarii a 15 ani de activitate LUMEN.
Cultura romaneasca se afla in cautarea adevaratelor tinere talente, care aduse impreuna sa poata constitui o noua avangarda. Acesti tineri talentanti, fie scriitori, cercetatori, artisti sau profesionisti, au nevoie de sustinere si promovare, pentru ca nu este suficient a fi de valoare, deosebit de important fiind ca valoarea sa fie facuta cunoscuta si recunoscuta.
Concursul National de Debut Literar se adreseaza poetilor, prozatorilor si eseistilor cu varsta pana la 35 de ani, care nu au debutat cu volum individual de autor.
Promovarea tinerilor creatori, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, este o strategie pe termen lung a Asociatiei LUMEN, in cadrul careia se deruleaza o serie de programe culturale, inclusiv editoriale, cum este si cel de fata.
Asociatia LUMEN va subventiona aparitia volumelor selectionate cu intre 25% si 100% din costurile editoriale, functie de aperecierea juriului.
Scopul | Concursul urmareste promovarea tinerilor cu potential de succes din urmatoarele domenii: poezie, roman, proza scurta, eseuri, dramaturgie, jurnal si literatura pentru copii si adolescenti.
Obiective | Editura Lumen doreste sa identifice si sa promoveze cel putin trei tineri scriitori talentati in fiecare editie, cu care sa porneasca o colaborare editoriala pe termen lung.
Cel putin 10 000 de potentiali cititori vor fi informati cu privire la opera literara a tinerilor scriitori selectati.
Conditii de inscriere in concurs |
Propunere POEZIE | Tinerii scriitori care doresc sa participe la acest concurs vor trimite: 5 texte semnificative pentru volumul propus spre publicare.
Propunere ESEU, PROZA SCURTA si ROMAN | autorii vor trimite un extras de 15- 20 pagini, format A4 care face parte din textul propus spre publicare.
Autorii vor insoti textele de un CV narativ, in care vor fi prezentate eventualele aparitii in reviste literare, publicatii de cultura, precum si eventuale referinte critice semnificative, premii.
Textele vor fi trimise la adresa edituralumen@gmail.com, cu specificarea Pentru Concursul National de Debut Literar LUMEN.
De asemenea tinerii scriitori din Republica Moldova si comunitatile romanesti din strainatate sunt asteptati sa participe la aceasta selectie.
Proces de evaluare si selectie |
Juriul, format din scriitori si critici literari, va evalua materialele trimise spre publicare imediat dupa perioada de primire a materialelor (31 martie 2016), iar castigatorii vor fi anuntati pe site-ul Editurii LUMEN.
In cadrul Programului National de Debut Literar LUMEN, Editura LUMEN va publica de asemenea o antologie de texte propuse de catre participantii la concurs. Prin participarea la concurs autorii isi exprima in mod explicit acordul de publicare a unor texte sau fragmente din texte in cadrul acestor antologii.
Autorii vor avea in vedere faptul ca Editura LUMEN nu isi asuma obligatia de a realiza aceasta antologie, sau de a publica lucrarile tuturor participantilor, indiferent de calitatea literara a acestora.
Beneficii pentru autori |
Recunoasterea literara
Cresterea notorietatii artistice
Formarea si cresterea brandului personal si literar
Cresterea stimei de sine
Asteptam inscrieriile voastre la adresa edituralumen@gmail.com.
Ana Frunza