Concluziile mesei rotunde „Surse alternative de finanțare a economiei sociale”

19 iunie 2015

Consiliul Județean Ilfov, Centrul de Resurse pentru Cetațenie Activa și Fundația Creștina Rhema au organizat ieri, 18 iunie masa rotunda „Surse alternative de finanțare a economiei sociale” in cadrul proiectului „Intreprinderi sociale responsabile”

Proiectul „Intreprinderi sociale responsabile” are ca scop promovarea economiei sociale ca instrument flexibil pentru dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca și incurajarea marilor companii, IMM-urilor, ONG-urilor și administrației publice sa realizeze investiții in domeniul economiei sociale. Acesta este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

In deschiderea evenimentului, Gabriela Ghimiș, reprezentanta Consiliului Județean Ilfov a facut o scurta prezentare a proiectului și a subliniat faptul ca acesta se aliniaza strategiei Consiliului Județean Ilfov de a atrage finanțari europene și se alatura unor proiecte similare aflate in implementare. Reprezentantul Centrului de Resurse pentru Cetațenie Activa a evidențiat faptul ca buna funcționare a structurilor de economie sociala depinde in primul rand de interesul comunitații locale și a celor care intradevar doresc sa contribuie la dezvoltarea capitalului uman și a economiei locale. Prin intermediul fondurilor puse la dispoziție de diverese organizații atat din mediul privat cat și de instituții ale statului sau de la nivel european cetațenii grupați in diverse forme asociative pot accesa finanțari și pot derula proiecte cu un puternic impact la nivelul comunitații.
Printre invitați s-au numarat și 2 reprezentanți ai structurilor economice sociale din cadrul unui alt proiect derulat tot de catre Consiliul Județean Ilfov care au prezentat provocarile și oportunitațile cu care s-au confruntat de la momentul inființarii acestor organizații și pana acum.

Evenimentul a continuat cu intrebari și propuneri venite din partea stakeholderilor participanți care au subliniat importanța dezvoltarii unor structuri de economie sociala in diverse domenii care sa vina in sprijinul comunitaților locale prin inființarea de noi locuri de munca.

Printre rezultatele concrete ale proiectului se vor numara urmatoarele: dezvoltarea competențelor, cunosștințelor și stimei de sine pentru un numar de 400 de persoane vulnerabile (din regiunile București – Ilfov și Centru); 100 dintre aceștia vor participa la un program de formare in domeniul antreprenoriatului social; dezvoltarea unui numar de 11 structuri de economie sociala in cele doua regiuni și crearea unui numar total de 72 de locuri de munca (atat in mediul urban, cat și in mediul rural), 48 dintre acestea urmand a fi ocupate de persoane aparținand grupurilor vulnerabile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram