Concluziile mese rotunde „Structuri de economie sociala responsabile si protectia mediului inconjurator”

19 martie 2015

Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia „Laboratorul de solidaritate” si Asociatia „Viitorul lor depinde de tine” a organizat ieri, 18.03.2015, masa rotunda cu tema „Structuri de economie sociala responsabile si protectia mediului inconjurator”.

In cadrul evenimentului au fost prezenti numerosi specialisti, experti si reprezentanti ai economiei sociale si ai organizatiilor neguvernamentale, care activeaza in domeniul protectiei mediului. Acestia au pus accent pe modalitatile prin care poate fi promovata economia sociala si pe modul in care structurile de economie sociala vor imbunatati procesul de incluziune sociala si vor aduce profit, celor care infiinteaza astfel de organizatii. Totodata, in cadrul mesei rotunde au fost prezentate structurile de economie sociala din domeniile prestarilor de servicii si ale productiei, ce vor fi dezvoltate in cadrul proiectului, respectiv: service auto, servicii de curatenie, productie de mase plastice, brutarie si o fabrica de peleti.

Reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov, alaturi de reprezentantii Centrului de Resurse pentru Cetatenie Activa si de initiatorii structurilor de economie sociala, beneficiari ai acestui proiect, au dezbatut teme referitoare la domeniile lor de activitate, despre cum pot acestia sustine protectia mediului inconjurator si dezvoltarea durabila in randul comunitatilor in care isi vor desfasura activitatea.

Cu acest prilej, reprezentantul Asociatiei „Mai verde, mai curat” a explicat interlocutorilor sai, motivul pentru care a ales sa desfasoare o asemena activitate, explicandu-le faptul ca, in zona nu exista astfel de organizatii comunitare, care sa sprijine comunitatea locala in protejarea si dezvoltarea spatiilor verzi si a curateniei in spatiul public.

De asemenea, Florin Ristea, reprezentantul altei structuri de economie sociala, a subliniat faptul ca, in cadrul structurii care va fabrica peleti, va fi folosita ca materie prima, lemnul, dar si materie prima vegetala - deseuri provenind de la alte structuri de economie sociala din regiune. Aceasta initiativa a aparut ca urmare, atat a dialogului cu spatiul privat, cat si a discutiilor purtate cu primaria din Mogosoaia si Romsilva.

La finalul discutiei, participantii au concluzionat faptul ca, un comportament responsabil, in special fata de mediul inconjurator, reprezinta o caracteristica a unui SES sustenabil.

Masa rotunda face parte din activitatile programate in cadrul proiectului „SOCEC. NET – reteaua economiei sociale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si implementat in perioada Septembrie 2014 – August 2015, in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.

Pentru informatii suplimentare ne puteti scrie la adresa de e-mail comunicare@crca. ro, dafii@cjilfov. ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram