Comunicat de presa privind prelungirea proiectului WORK I T

26 noiembrie 2015

Cursuri gratuite pentru persoanele din mediul rural
În perioada septembrie – noiembrie 2015, în cadrul proiectului WORK I.T.!, vor fi organizate următoarele programe de formare profesională:
• Programe de calificare nivel I – "Agent de Securitate" și "Lucrător în comerț" (cu o durată de 3 luni);
• Programe de specializare – "Competențe antreprenoriale" (durata 1 lună).
Aceste programe pot fi urmate de persoane șomere, aflate în căutarea unui loc de muncă, în agricultura de subzistență, persoane inactive, manageri și angajați din localitățile rurale ale județelor Sibiu și Alba.
Participanții trebuie să îndeplinească – cumulativ – următoarele criterii de acces la programele de formare profesională: domiciliul în mediul rural, din judetele Sibiu și Alba; învățământ minim obligatoriu pentru cursurile de nivel I și studii liceale pentru cursul de "Competențe antreprenoriale"; încadrarea într-una din categoriile grupului țintă.
De asemenea, prin participarea la activitățile proiectului, beneficiarii primesc de la experții proiectului un set de servicii integrate care vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistență și consiliere pentru demararea unei afaceri în mediul rural. Toate serviciile oferite prin intermediul proiectului au ca și scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii pentru un grup țintă de 750 persoane din zonele rurale din regiunile Centru și Vest.
Până în prezent au fost organizate: cursuri de nivel I – "Agent de securitate" (4 serii), "Lucrător în comerț" (6 serii), "Baby sitter" (4 serii), "Cameristă" (3 serii) și 1 serie de "Îngrijitoare bătrâni la domiciliu"; cursuri de nivel II – 11 serii de "Operator introducere, prelucrare și validare date"; cursuri de specializare – 1 serie de "Manager resurse umane" și 4 serii de "Competențe antreprenoriale".De asemenea, până în momentul de față, prin proiectul WORK I.T.!, 685 de persoane au participat la programe de formare profesionale, iar 63% dintre aceștia au fost certificați.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”.
Pentru mai multe informații:
XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia
Telefon: 0258 806 026; fax: 0258 834 173