Comunicat de presa privind demararea unei noi serii de Competente antreprenoriale judetul Mures

10 noiembrie 2015

Cursul este organizat de catre XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, prin proiectul „WORK I.T.!“, derulat în parteneriat cu S.C. INDUSTRIAL EURO STAR S.R.L Alba Iulia și S.C. GAMI CLEAN S.R.L. Alba Iulia.

Programul, cu o durată de 120 de ore, este susținut de lectori ai XEROM SERVICE S.R.L., în localitatea Adămuș, județul Mureș. Participanții, în număr de 16, aparțin grupului țintă și provin din rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, șomerilor, persoanelor aflate în agricultura de subzistență, persoanelor inactive, angajaților și managerilor din mediul rural. Selecția cursanților s-a făcut în urma unor sesiuni (individuale și de grup) de informare, consiliere și orientare privind cariera.

Trei programe de formare în derulare

Cursanții vor învăța care sunt cerințele de bază pentru antreprenoriat și etică, cum se face un plan de afaceri, noțiuni de contabilitate primară, cum se asigură finanțarea unei afaceri, noțiuni de bază de management strategic, de marketing și publicitate. Absolvenții programului de specializare vor primi certificate A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări), recunoscute pe piața internă a muncii și în statele din Uniunea Europeană.

De asemenea, în derulare se află alte trei programe de formare profesională: două programe de calificare, nivel I – „Agent de securitate“ și „Lucrător în comerț“ (la Centrul WORK I.T.! din Sibiu) și unul de specializare – „Competențe antreprenoriale“, la Centrul WORK I.T.! din Sibiu.

Tot prin proiect sunt furnizate și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare. Experții proiectului vor acorda și asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile sunt asigurate la sediul și se va finaliza în 30 noiembrie 2015. Este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.2. „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă“.

Informații suplimentare:

XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia