fbpx

COMUNICAT DE PRESA

Servicii gratuite pentru 600 de persoane din regiunile Centru și Nord-Vest, prin proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“

O șansă în plus pe piața muncii pentru locuitorii din județele Alba, Sibiu (regiunea Centru), Maramureș și Satu Mare (regiunea Nord Vest). Uniunea Europeană finanțează proiecte care să-i ajute să se formeze profesional, să-și găsească mai uşor un loc de muncă și să-şi deschidă propriile afaceri. Un astfel de demers este „ȘANSA mea în ȚARA mea“, derulat de XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia.

Programe de inițiere, specializare și calificare în ocupații cerute pe piața muncii

Prin proiect vor fi furnizate, în regim de gratuitate, servicii de informare, consiliere şi orientare privind cariera, de formare profesională, de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile vor fi furnizate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiştilor proiectului în comunele și orașele din cele două regiuni. Metodele de lucru ajută la completarea, diversificarea și îmbunătățirea serviciilor asigurate de instituțiile statului. Grupul țintă al proiectului este format din 600 de persoane: șomeri, cei mai mulți de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă și persoane inactive.

Una dintre activitățile proiectului se va materializa în organizarea a cinci programe de formare profesională, în ocupații cerute pe piața muncii. XEROM SERVICE SRL Alba Iulia va organiza programul de „Inițiere în calculatoare – TIC“ pentru patru serii de cursanți.
Partenerul 1 din proiect, S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare, va derula un program de calificare de nivel 1 în ocupația de „Cofetar“ (3 serii de cursanți) și unul de specializare în ocupația de „Agenți de vânzări“ (6 serii de cursanți). Programele de „Competențe antreprenoriale“ (6 serii de cursanți) și de „Inițiere în Limba engleză“ (3 serii de cursanți), ambele de inițiere, vor fi organizate de partenerul 2 din proiect, Asociația Pro Factum Alba Iulia.

Participanții la cursuri vor fi selectați de specialiștii proiectului în urma unor sesiuni de informare, consiliere şi orientare privind cariera, individuale și de grup. Din numărul total de beneficiari, 560 vor primi certificate A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări), recunoscute pe piața internă a muncii și în statele din Uniunea Europeană. Specialiștii proiectului vor asista și consilia cel puțin 150 de persoane din grupul țintă, interesate sa-și deschidă propriile afaceri. În total, prin proiect vor fi înființate 21 de firme.

Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ are ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 5.632.100 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Informații suplimentare:

XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia
Telefon: 0258 806.027
Email: [email protected]
Persoană de contact:
Lucian Oprean
Manager proiect