Componentele uniformelor medicale

12 martie 2019
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Uniformele medicale sunt o moda relativ recenta in istoria medicinei. Create in anii 1940 in scopul de a fi folosite in salile de operatie, au devenit obligatorii in orice domeniu al medicinei. Angajatii din spitale, clinici si policlinici sau din orice institutie care ofera consultatii si ingrijiri medicale, sunt obligati sa poarte uniforme pentru a asigura sterilitatea mediului.

Primele halate au fost albe pentru a trasa un model de curatenie, insa acum medicii pot purta si halat medical colorat, atata timp cat este igienizat si sterilizat corespunzator. Mai mult decat atat, chirurgii si asistentii care asistau interventiile chirurgicale, au observat probleme la nivelul ochilor din cauza reflexiei luminii proiectoarelor pe albul halatelor.

Uniformele medicale au o croiala mai larga decat marimile oficiale pentru a oferi purtatorilor confortul de care au nevoie pentru a-si indeplini sarcinile de lucru. Tunicile sunt prevazute cu maneca scurta, decolteu rotund sau in forma de V, buzunare si pot fi incheiate cu nasturi, fermoar sau snur. In departamentele bine incalzite, acestea pot fi purtate direct pe piele, iar in locatiile mai reci, utilizatorii pot imbra tunicile peste o maleta sau tricou.

Pantalonii pot fi drepti, evazati sau skinny, astfel incat fiecare purtator sa aleaga modelul care i se potriveste mai bine. Ca si tunicile, chiar daca au o anumita croiala, aceasta este putin mai larga pentru a oferi purtatorului libertatea de a se misca nestingherit.

Halatele pot fi de doua tipuri: cele din bumbac care pot fi purtate deasupra hainelor personale si cele din fleece sau polar care au scopul de a proteja de frig, la fel, se poarta deasupra unifomei medicale obisnuite.

Dat fiind faptul ca totul s-a schimbat in ultimii ani, de la tehnologie si pana la principii de viata, a evoluat si maniera de realizare a uniformelor. Acum au aparut tehnologii care pot aplica tratamente pe orice tip de tesatura. Asadar, pe tesaturile uniformelor au inceput sa se aplice tot felul de tratamente antibacteriene care au ca efect oprirea din evolutie a bacteriilor si impermeabilitatea tesaturii.

Uniforme pentru stomatologie, uniforme chirurgicale, halate antimicrobiene, bonete chirurgicale si altele pe medifashion.ro

uniforme pentru stomatologie

Indiferent ca este vorba despre halate, bonete, uniforme chirurgicale sau uniforme pentru stomatologie, tratamentul antibacterian poate fi aplicat cu succes, oferind protectie atat cadrelor medicale cat si pacientilor si familiilor acestora.

Daca aveti nevoie de astfel de uniforme sau alte accesorii utile la locul de munca, accesati http://www.medifashion.ro/ si comandati cu incredere!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram