Componente pentru motociclete pe care nu le cumparam nicidata de la dezmembrari

Parcurile de dezmembrari sunt o solutie foarte buna pentru motociclistii care vor sa-si cumpere elemente de caroserie,  motoare sau cutii de viteze. Sau pot fi raspunsul celor care cauta jante, elemente de interior sau repere fixe de mecanica. Dar pot reprezenta si cel mai mare cosmar daca achizitionamde acolo piesele nepotrivite. Iata ce piese de motocicleta sa nu cumperi niciodata de la dezmembrari!

Foarte multe piese merita sa fie cumparate de la dezmembrari. Pentru ca au avantaje fata de piesele noi, cum ar fi elementele de caroserie care sunt deja vospite in culoarea masinii tale, sau diverse piese originale care stii sigur ca se monteaza fara adaptari. Dar sunt si piese care nu merita cumparate, deoarece riscul ca sa fie stricate sau sa nu se potriveasca e prea mare, iar cheltuiala initiala va creste exponential. Iata ce piese sa ocolesti, cumparate la mana a doua.

Oglinda moto

Oglinda moto este intotdeauna componenta de motocicleta care te scoate din impas, fie atunci cand intentionezi sa efectuezi o manevra de depasire, fie atunci cand esti nevoit sa virezi la dreapta sau la stanga. Oglinda moto este cea care iti ofera cele mai potrivite unghiuri de vizibilitate, ajutandu-te sa te feresti, din timp, de soferii periculosi si sa stai la adapost.

De aceea, mergand pe aceste considerente, oglinda moto trebuie sa iti ofere, intotdeauna, o imagine impecabila, inferent de manevra pe care vrei sa o efectuezi. Ca atare, nu trebuie sa sufere niciun fel de avarie, in caz contrar afectand siguranta in trafic, atat a ta, ca motociclist, cat si a celorlalti participanti la trafic.

In concluzie, invocand aceste argumente, oglimda moto ar trebui sa se regaseasca mereu intr-o stare impecabila, deci este una dintre acele componente care nu ar trebui achizitionate de la mana a doua sau de la centrele de dezmembrari oiese moto.

Ambreiajul

La fel ca multi alti soferi, ai crezut ca vei face o afacere buna cumparand un kit de ambreiaj sau o garnitura ambreiaj de la un magazin de dezmembrari. Insa, schimbul de ambreiaj este intotdeauna un serviciu costisitor, asa ca nu merita ca piesele pe care le inlocuiesti sa fie luate la mana a doua, iar peste cateva luni sa te trezesti ca sic el nou patineaza. De aceea, in loc sa cumperi piese second-hand si sa fii nevoit ca peste cateva luni sa achiti din nou manopera pentru a monta un kit ambreiaj nou sau o noua garnitura ambreiaj, mai bine apelezi la piesele moto originale de la un dealer autorizat, cum ar fi cei de la Uniform SRL.

Atunci cand montezi o componenta noua, riscul aparitiei la scurt timp a unor probleme este mic.

Amortizoarele

La fel ca in cazul unei masini, suspensiile motocicletei sunt si ele destul de importante. Arcurile pot fi cumparate de la magazinele de dezmembrari doar atata timp cat sunt intregi, netaiate si fara rugina. Exista, insa, riscuri foarte mari atata timp cat amortizoarele sunt cumparate de la magazinele de dezmembrari, doarece nimeni nu stie de la ce motocicleta au fost scoase, unde au fost depozitate, cat timp au fost nemiscate si la ce temperaturi au fost depozitate. In plus, simeringurile din interior pot fi si ele uzate, ceea ce insemna bani suplimentari.

Apeland la amortizoare noi pentru motocicleta, scapi de o grija suplimentara, din start.

Discurile de frana

Vanzatorii de piese moto second hand pun la vanzare o serie de noi elemente de franare la mana a doua, de la placute, discuri de frana, etriere sau furtune. Daca etreierele sau pompa pot fi achizitionate de la mana a doua, restul componentelor nu prea. De fapt, niciun element consumabil care tine de sistemul de franare, lichid, placute sau discuri nu merita a fi cumparate la mana a doua, deoarece gradul mare de uzura isi poate pune amprenta asupra calitatii franarii pe orice tip de carosabil. In plus, aceste componente nu prezinta garantie la montaj, iar distanta de franare creste in mod vadit odata cu prelungirea duratei de viata a lor.

In plus, rugina de pe suprafata acestora le transforma in niste piese moto de o calitate indoielnica, ce ar necesita o inlocuire la scurt timp dupa achizitie.