Companii din toata continua sa selecteze Epicor ca sprijin pentru cresterea afacerilor

Epicor Software Corporation, lider global in furnizarea de solutii software de business pentru organizatiile din domeniile productie, distributie, retail si servicii, a anuntat recent ca, in ultimele luni, mai multe companii din intreaga lume au ales solutia de ultima generatie Epicor enterprise resource planning (ERP).
Printre cele mai recente, Industrias Nigua (INDUSNIG), cu sediul central in Republica Dominicana, a ales vizionara solutie Epicor ERP pentru a o sprijini in extinderea pe piete noi. Cu 275 de angajati si peste 50 de ani in piata, INDUSNIG ocupa un loc privilegiat in industria hartiei si a derivatelor sale. “Dorim sa fim lideri in regiunea Caraibelor si sa oferim permanent o relatie cu valoare adaugata clientilor si furnizorilor nostri,” a comentat Santiago Rodriguez, IT manager al INDUSNIG. “Avand acest scop, am inceput sa luam in considerare un sistem end-to-end de management al afacerii, care sa mentina competitivitatea si motivatia angajatilor nostri.”
Ca sa-si intareasca pozitia fata de competitori, INDUSNIG a demarat un proces de reconstructie, prin care sa devina o companie process-oriented, focalizata pe rezultate. In acelasi timp, compania a inceput sa iia in considerare achizitionarea unei solutii ERP. “Am decis sa automatizam toate activitatile pe care le gestioneaza IT-ul, pentru a utiliza mai eficient resursele noastre umane. Aceasta descentralizare a impus cresterea controlului si a securitatii, insa solutia noastra ERP anterioara era foarte slaba. Ne-am dat seama rapid ca actualul nostru sistem ERP ar necesita un numar semnificativ de imbunatatiri care sa ii compenseze deficientele, dar chiar si asa tot am avea nevoie de capabilitati suplimentare in viitor. Inainte de a selecta Epicor am studiat propunerile altor patru vendori. Practicalitatea instrumentului Epicor ERP tool, service-ul excelent si atentia echipei Epicor, ne-au castigat,” a explicat Rodriguez.
Pozitionarea Epicor ca Vizionar in Cadrantul Magic al Gartner (MQ) pentru ERP-ul destinat companiilor midmarket orientate pe produs a fost un plus pentru care INDUSNIG a luat in considerare selectarea Epicor ca partener de afaceri. “Industrias Nigua este o companie vizionara, iar Epicor este solutia ERP care sprijina cel mai bine procesele noastre interne de afaceri”, a spus Yandra Portela, vice-president of administration la INDUSNIG. “Suntem deja o companie extinsa si Epicor ERP ne va fi esentiala ca platforma de crestere; solutia de afaceri se potriveste perfect planului nostru strategic.”
Epicor vazuta drept cheie a succesului si cresterii viitoare
Entel Group, proiectant si producator de echipament de radio comunicatii pentru aplicatii terestre si marine din Marea Britanie, a selectat Epicor ca sistem ERP global. Entel Group, cu sediul central in Marea Britanie, este recunoscut drept lider in industria sa, are o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de dolari si operatiuni in Coreea si Filipine.
Implementarea Epicor va inlocui trei produse mostenite si va permite Entel sa-si integreze complet operatiunile sale intr-un singur sistem, in timp real, pe cuprinsul tuturor locatiilor si departamentelor, de la managementul relatiilor cu clientii (CRM), la finante si productie si pana la departamentele de logistica.
“Ca organizatie globala, viteza de comunicare este cheie,” a spus Metin Pallenberg, managing director la Entel Group. “Cu Epicor, toata lumea va avea acces la aceiasi informatie, in timp real, si poate avea incredere in acuratetea acesteia. Epicor, de asemenea, ne va permite sa ne invigoram si sa ne rafinam rapid procesele, pentru oricare parte a afacerii, printr-un singur motor de management al procesului de afaceri (BPM). Toate aceste caracteristici sunt esentiale pentru succesul si cresterea viitoare.”
In total, echipa de proiect de la Entel a analizat cu atentie patru solutii ERP high-end, inainte de a alege Epicor. Echipa a evidentiat un numar de diferentiatori esentiali, care impreuna au condus la selectarea ei:
• Abilitatea echipei interne de dezvoltare in a adapta si a personaliza produsul la cerintele lor specifice, prin caracteristici precum BPM, fara schimbarea codului de baza al produsului si cu consultanta externa minimala;
• Nivelul de integrare si caracteristicile din cadrul modulului CRM Epicor – echipa a putut sa constate cum anume le va permite sa-si mentina si sa-si imbunatateasca nivelul de servicii pentru clienti care deja diferentiaza Entel de competitorii sai;
• Modul in care Epicor prezinta utilizatorilor un traseu clar de informatii comune privind clientii, informatii care pot fi explorate mai departe pentru fiecare etapa a oricarui ordin sau citat;
• Usurinta de acces si de utilizare pentru toti membrii personalului, prin interfata de utilizator intuitiva si familiara.

De asemenea, Elanders UK (Marea Britanie), fabricant de produse de tiparire si ambalare, a selectat solutia Epicor ERP pentru a inlocui cele cinci sisteme care in prezent stau la baza operatiunilor sale. Elanders UK a avut o cifra de afaceri de 17 milioane de lire sterline in 2010/11 si ofera servicii de tiparire, inclusiv carti si reviste, produse de fotografie, ambalaje, informatii si materiale de marketing, precum si web-to-print (W2P), EDI, pre-press avansate si logistica. Solutia Epicor va furniza Elanders un workflow complet integrat care incorporeaza sistemele de tiparire si design grafic, estimare, finante, programarea productiei, managementul relatiei cu clientii (CRM), previziune, EDI si comanda web.
“Afacerea s-a schimbat foarte mult de cand am implementat initial sistemele noastre, si avem nevoie de un sistem care sa creasca cu noi si sa ne furnizeze o panorama de 360 de grade a muncii noastre”, a spus David Clark, director IT la Elanders. “Epicor ne ajuta sa facem asta, iar cu Epicor Service Connect credem ca vom putea sa ne adaptam oricaror schimbari, ca si unor noi implementari de software necesare in viitor. Va aduce la un loc toate procesele noastre de business si va elimina duplicarea.”
Elanders a analizat peste zece sisteme MIS si ERP inainte de a alege Epicor, mentionand flexibilitatea, programarea automata a productiei, instrumentele de integrare si de flux de lucru, drept caracteristici esentiale. Integrarea a fost unul dintre cele mai importante criterii pentru Elanders si viitorul afacerii sale – multe solutii au fost eliminate la aceasta prima evaluare. “Valoarea duratei pe viata a Epicor este cu mult dincolo de alte sisteme pe care le-am evaluat, dintre care unele este posibil sa fie necesar sa fie inlocuite in 10 ani”, a concluzionat David Clark. “Noi vedem ca Epicor va oferi valoare afacerii noastre in urmatorii 25 de ani, daca nu mai mult. Intregul sistem este scris avand in minte transparenta, informatiile in timp real si integrarea perfecta. Aceasta combinatie inseamna ca putem fi increzatori cu privire la modul in care va evolua impreuna cu afacerea noastra.”
Despre Epicor Software Corporation
Epicor Software Corporation (recent fuzionata cu Activant Solutions Inc.) este un lider global, furnizor de solutii software de business pentru industriile producatoare, distributie, retail si servicii. Cu aproape 40 de ani de experienta in deservirea organizatiilor din pietele medii si a diviziilor companiilor din clasamentul Global 100, Epicor are peste 33.000 de clienti in peste 150 de tari. Solutiile Epicor de planificare a resurselor intreprinderii (ERP), pentru punctele de vanzare (POS – point of sale), managementul lanturilor de aprovizionare (SCM) si managementul capitalului uman (HCM) permit companiilor sa isi sporeasca eficienta si sa isi imbunatateasca profitabilitatea. Cu istoricul sau in inovatie, expertiza in industrie si pasiunea pentru excelenta, Epicor isi inspira clientii sa isi cladeasca un avantaj competitiv de durata. Epicor ofera un Punct Unic de responsabilitate, dorit de catre afacerile locale, regionale si globale. Epicor are sediul central in California, cu birouri si filiale in intreaga lume. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.epicor.com.
Urmariti Epicor pe Twitter: @Epicor; @EpicorEMEA; @EpicorAU; @Epicor_Retail si pe Facebook.
# # #
Epicor este o marca comerciala inregistrata a Epicor Software Corporation. Toate celelalte marci comerciale mentionate sunt detinute de proprietarii lor. Ofertele de produse si servicii mentionate in acest document sunt produse de Epicor Software Corporation.