Colectarea si pastrarea semintelor de legume

seminte de legume

Orice persoana, incepatoare sau nu, are intrebari cu privire la modul in care poate pastra semnintele pe timpul iernii pentru a le putea folosi cu succes in viitorul sezon de insamantare. Ceea ce este important de stiut este ca semintele sunt bune mai multi ani daca sunt depozitate in conditii corespunzatoare.

Fluctuatiile de temperatura si umiditate scurteaza drastic durata de viata a semintelor. La baza, semintele sunt mecanismul plantei de a supravietui, acestea au evoluat pentru a se adapta diverselor zone si pot rezista 1-2 ani (porumb, ceapa, patrunjel, ardei), 3-4 ani (sparanghel, fasole, broccoli, morcov, mazare) sau chiar 4-5 ani (sfecta de zahar, varza, castraveti, ridiche, dovleac), pana cand ajung in pamant, adica la conditiile optime de germinare.

Pentru rezultate optime, semintele, indiferent de tipul lor, ar trebui recoltate si uscate. In caz contrar vor prinde mucegai care va afecta capacitatea lor de a creste atunci cand vor fi puse in pamant. Temperatura optima de pastrare a semintelor este de 0-5 grade Celsius, iar umiditatea aerului nu ar trebui sa depaseasca 55%. Ideal ar fi ca semintele sa fie pastrate in pungi de hartie sau recipiente textile ori de plastic.

Exista seminte usor de colectat, precum cele de rosii, ardei, fasole, soia, mazare, salata verde, dar si seminte care se colecteaza mai greu. Din aceasta ultima categorie fac parte castravetele, pepenele, dovleacul, dovlecelul.

Ingrasaminte organice si seminte de legume | www.regalfermierul.ro

Daca intreaga procedura de colectare a semintelor, pregatire pentru pastrare si pastrarea in conditii optime, vi se pare complicata, nu va ramane decat sa cumparati seminte de legume si fructe de buna calitate. Regal Fermierul este furnizor de diverse tipuri de seminte a caror calitate este garantata. Pe site-ul magazinului, https://www.regalfermierul.ro/ puteti vizualiza o multime de variante de seminte pentru fiecare leguma in parte. In cazul in care aveti neclaritati sau doriti informatii suplimentare despre un anumit produs, nu ezistati sa contactati telefonic echipa Regal Fermierul! Pe langa seminte puteti achizitiona si ingrasaminte organice care sa ajute eficient in cresterea si dezvoltarea semintelor!