Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii nucleu de actiune si lobby pentru investitiile romanesti

Initiativa a Grupului “Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra”, Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania reprezinta rodul parteneriatului oficial dintre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si Academia Romana. Scopul principal al intalnirii a fost activarea unor vectori de actiune si lobby, defalcati pe regiuni si pe domenii de interventie tematica: infrastructura – transporturi, energie, turism – patrimoniu cultural, riscuri de mediu, cooperare si securitate internationala. Ca impact palpabil al acestei reuniuni a decidentilor si expertilor-cheie in probleme dunarene – arhitecti, economisti, ecologi, manageri de proiect, informaticieni, comunicatori etc. – merita sa subliniem agregarea unor prime consortii si idei de proiecte care au conectat deja comunitati de afaceri, comunitati locale si zone geo-economice foarte diverse din Romania (Galati, Timisoara, Vlahita-Harghita, Targoviste, Craiova …).

In cadrul evenimentului, precum si in contextul marcarii a 15 ani de activitate a Casei Europei “EUROLINK” din Bucuresti, a avut loc Ceremonia de Decernare a Distinctiilor “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” (ed. X). Personalitatile laureate in acest an au fost:

Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala – Dl Johannes HAHN
Ambasadorul Republicii Austria in Romania – Dl. Michael SCHWARZINGER
Euro-parlamentar Silvia-Adriana TICAU
Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU
Diplomat Bodgan Lucian AURESCU
Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane
Jurnalist Lucian SARB, Directorul EuroNews
Violonistul Alexandru TOMESCU
Conf. Dr. Elena TIRZIMAN, Director General – Biblioteca Nationala a Romaniei
Prof. Univ. Dr. Napoleon POP, Membru al Consiliului de Administratie al BNR

Pentru a pune mai pregnant in evidenta importanta pe care mediul de afaceri va trebui sa o detina pentru activarea proiectelor dunarene privind cresterea prosperitatii economice, in cadrul unei gale separate a avut loc decernarea Diplomelor de Excelenta si a Trofeelor “Campioni Romani in Afaceri” (ed. III). Laureatii acestei editii au fost:

Farmaciile Belladonna
Goodyear Dunlop Tires Romania
Romaqua Group – brandul BORSEC
Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica
Primaria Municipiului Timisoara
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana “Dunarea de Jos” Galati
Universitatea DANUBIUS din Galati
Universitatea VALAHIA din Timisoara

Cu acelasi prilej, profitand si de prezenta Directorului General al Biroului SUERD din cadrul MAE, coordonat de Dna Ministru Consilier Brandusa PREDESCU, Catedra Internationala Onorifica SUERD a desemnat un prim numar restrans de “Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunarii”, care vor indeplini dificila misiune de a conecta coordonarea SUERD de la Bruxelles in raport cu autoritatile si stakeholderii principali din Romania, atat in vederea unei mai bune prioritizari / programari a proiectelor, cat si a capacitatii efective de monitorizare si interactiune intre investitiile si transferul de know-how ce urmeaza sa aiba loc in plan macro-regional. Printre aceste personalitati, exemplificam cu nume din cele mai variate domenii de reprezentare / activitate: ASR Principele Radu al Romaniei, Guvernatorul Mugur ISARESCU, Mihaela MIHAI, Jürgen RAIZNER.

Conversatiile si negocierile dintre participanti au avut loc pe fundalul relaxant al unei prezentari de bijuterii hand-made, create de artistul Alin DINICA – “AD Couture Jewels”, recomandat de revista de moda “Redesign Yourself”. De asemenea, evenimentul a prilejuit vernisarea unei expozitii itinerante de pictura a pictorului de negru Elian BACILA, creatorul conceptului Black-Light. La final, toti cei peste 130 de participanti au primit cadouri surpriza cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Parteneri media: Finantare, CalendarEvenimente, CaleaEuropeana, Comunicatii Mobile, SmartFinancial, NewsChannel, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri, BrandInfo, GhiseulBancar, PRwave, ComunicateMedia, Early Warning Support – “EU-RO Clearing Funds”, ReDesign Yourself.

Pentru informatii suplimentare, cei interesati pot consulta contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.230.49.97.