Cititorii Libris ro ajuta maternitatile din Romania

Pornind de la convingerea ca impreuna putem reusi sa salvam vieti, incepand cu luna decembrie a anului 2014 libraria online Libris s-a alaturat proiectului umanitar Salvati Copiii de reducere a ratei mortalitatii infantile in Romania.

Metoda pusa la dispozitia clientilor este una foarte simpla: la fiecare comanda plasata pe Libris.ro, acestora li se ofera optiunea de a dona pentru Salvati Copiii 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o alta suma. In continuare de la Libris se pot comanda mai ales produse adresate celor cei mici din seria: jucarii, muzica pentru copii, filme cu desene animate si multe alte produse.

„Parteneriatul cu Salvati Copiii este pentru noi o lectie de viata. Am invatat ca fiecare gest conteaza, ca lucrurile mari, durabile, se construiesc in pasi mici, prin consecventa, avand alaturi de tine oameni frumosi. Rezultatul campaniei desfasurate din decembrie 2014 pe Libris este meritul celor 135.500 de clienti Libris care au ales sa doneze atunci cand au plasat o comanda pe Libris.ro. Nu e putin lucru ca, prin intermediul unei librarii online, in mai putin de 2 ani, sa aduni peste 100.000 de euro. 23% din clientii Libris au facut posibil acest rezultat. Le multumim lor pentru increderea pe care ne-au acordat-o noua si partenerilor de la Salvati Copiii, dar mai ales pentru ca au inteles ca fiecare din noi este responsabil pentru modul in care arata societatea in care traim si pentru viitorul copiilor nostri”, afirma Laura Teposu, Director Dezvoltare Libris Brasov.

Eforturile comune au dat rezultate si faptele vorbesc de la sine: In data de 29 septembrie a anului curent, organizatia. Salvati Copiii Romania si magazinul Libris, cea mai mare librarie online, au donat Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Sfanta Maria” din Iasi un incubator performant si un aparat de ventilatie mecanica, in valoare de peste 41.000 de euro. Anul trecut, Salvati Copiii a mai donat spitalului un ventilator, in valoare de 17.000 de euro.

“Prematurii au nevoie de ingrijire speciala din primele clipe: pe langa eforturile medicilor, acestia au nevoie de echipamente medicale performante pentru a supravietui. De multe ori, un incubator sau un ventilator fac diferenta intre viata si moarte. Ne dorim sa salvam cat mai multi bebelusi si sa dotam maternitatile din Romania cu aparatura atat de necesara. Multumim Libris.ro pentru sprijin si generozitate”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Potrivit studiilor, la fiecare sase ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie.

In 2016, Salvati Copiii Romania isi propune dotarea a 29 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara.