Cine e capitan in barca ta? Asigura-ti permisul de barca Clasa D impreuna cu instructori dedicati navigatiei maritime

Iti place sa pescuiesti sau vrei sa iesi din masina si sa faci o plimbare cu barca pe Dunare? Atunci ia-ti si tu unul din aceste permise barca clasa D si nu ai limita de timp si spatiu cand vrei sa faci asta. Inchiriatul barcilor de agrement devine din ce in ce mai populara si daca esti pasionat sau vrei sa incerci ceva nou, trebuie sa ai si actele in regula.

Vrei sa stii care sunt cele mai bune optiuni pentru tine si calatoriile tale pe mare?

Pentru obtinerea unui permis clasa D trebuie sa te inscrii si sa promovezi cursurile pregatitoare, iar instructorii PermiseBarca.ro iti ofera cursuri teoretice in sesiuni lunarr. Instructorii experimentati Sancraian Iuliu-Augustin si Gusman Florin, te asteapta pe flota lor oricand.

Cursurile dureaza in medie 3 zile si se finalizeaza cu o testare, urmand apoi sa te inscrii la examenul oficial al Autoritatii Navale Romane, pe care il poti sustine la una din capitaniile din tara mai aproape de tine.

Cursurile pregatitoare pentru navigatie clasa D sunt un prim pas pentru obtinerea Certificatul International de Conducator de Ambarcatiune de Agrement cu motor, Clasa D eliberat de ANR, pentru navigarea pe apele de interior, in special pentru Dunare. Testele sunt grila si procesul de obtinere este asemanator obtinerii permisului de conducere auto.

Ai nevoie de permis?

Daca nu stii inca daca ai sau nu nevoie de un permis de barca pentru ambarcatiunea pe care o ai sau doresti sa o folosesti, este mai bine sa te informezi in prealabil, pentru a evita incalcari legislative si pentru a respecta normele de siguranta pentru tine si ceilalti navigatori.

Exista 4 categorii de permise, asociate cu ambarcatiuni cu diferite capacitati ale motorului, la care se adauga o categorie speciala pentru barcile cu vele, astfel:

 • Clasa A, certificat care indreptateste titularul sa conduca ambarcatiuni pe apele interioare si in toate zonele marine;
 • Clasa B, certificat pentru navigarea in zone marine de pana la 12 Mm fata de coasta;
 • Clasa C, certificat care da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni pana la 6 Mm in apele costiere;
 • Clasa D, certificat pentru navigarea pe ape interioare;
 • Clasa S, se adauga pe permisele clasa C sau D mentiunea S, pentru veliere.

Ce vei invata?

Pentru ca acest tip de permis este special pentru navigarea pe Dunare, trebuie sa cunosti:

 • Regulamentul navigatiei pe Dunare, inclusiv legislatia in vigoare;
 • Specificatiile tehnice ale ambarcatiunii si termenii dedicati stiintei si tehnicii marinariei;
 • Conducerea si manevrarea ambarcatiunilor cu motor.

De asemnea, vei invata cum sa oferi primul ajutor si cum sa te comporti in operatiuni de salvare si evitare a coliziunilor pe ape, vei invata sa deosebesti semnele, luminile si semnalele de navigatie si vei dobandi o experienta in plus impreuna cu instructorii experti in navigatie, care iti vor da incredere si entuziasm pentru noul sezon cu vreme buna si apa lina.

Pentru inscrierea la un curs pregatitor trebuie sa ai varsta minima de 18 ani, o adeverinta de la medicul de familie si un minim de acte:

 • Diploma ultimelor studii in copie si original;
 • Actul de identitate;
 • O fotografie tip pasaport.

Pentru achitarea taxei de participre la cursul pregatitor de de obtinere permise barca clasa D si pentru mai multe informatii despre desfasurarea cursurilor, acceseaza http://permisebarca.ro/

Date de contact

Telefon: 0787 868 646

E-mail: contact@permisebarca.ro