Cinci titluri de carti istorice pe care le citesti pe nerasuflate

carti ieftine

Celor pasionati de istorie, oameni a caror meserie le cere cunostinte temeinice in acest domeniu, anticariatul online, https://www.printrecarti.ro/, le pune la dispozitie cele mai noi carti ieftine din acest domeniu. Unele carti vechi despre istorie pot fi foarte dificil de gasit, iar in momentul in care colectionarii le vad listate in oferta unui anticariat, le adauga in cosul virtual pentru cumparaturi si le comanda imediat. Adevaratii pasionati de lectura istorica isi doresc cel putin un raft cu carti istorice pe care sa il poata accesa oricand au nevoie de o informatie.

Importanta achizitionarii de carti istorice

Printre miile de carti disponibile in oferta anticariatului se numara si volume despre istoria Romaniei, dar si din istoria universala, carti despre cele doua Razboaie Mondiale, dar si despre formarea celor mai mari imperii ale lumii si puteri europene. Cartile de istorie reusesc sa surprinda evenimentele petrecute in vremuri demult apuse intr-un mod fascinant si captivant.

Modul de prezentare al evenimentelor din istoria tarii si a omenirii cucereste atat interesul specialistilor, cat si a pasionatilor de istorie, a profesorilor de istorie, a celor care cauta subiecte legate de relatii internationale, diplomatie si evenimente deosebite. Importanta achizitionarii unor volume din acest domeniu include, printre altele, si imbogatirea cunostintelor generale si a culturii, aflarea unor lucruri noi si foarte importante pentru omenire si stocarea unor informatii intr-un colt al mintii de care, pana in momentul lecturarii, cititorii nu erau constienti, insa pe care le pot relata si ei ulterior.

Cinci carti importante de istorie

  • Dictatura lui Nicolae Ceausescu” scrisa de Adam Burakowski este o carte scrisa din opinia unui strain, doctor in stiinte politice. In carte, autorul scrie despre situatia Romaniei in timpul epocii comuniste. Despre dictatura lui Nicolae Ceausescu s-au scris insa mai multe carti, desi arhivele comuniste din Romania nu au fost tocmai cele mai prietenoase sau stocate in mod corespunzator. In cartea sa, Adam Burakowski foloseste notele scrise de Ambasada Poloniei la Bucuresti. Mai multe detalii despre criza economica, reactia poporului la diferite evenimente din epoca comunista, precum si alte lucruri interesante pot fi regasite in filele acestei carti.

  • Regina Elisabeta, un secol de eternitate” este o carte scrisa de Dan Berindei, Ion Bulei si Narcis Dorin Ion. Subiectul aduce in prim plan, siplu de inteles din titlu, domnia reginei Elisabeta. In aceasta carte sunt descrise manifestarile artistice ale reginei, sprijinirea marilor talente din domeniul artelor plastice si ale muzicii – fiind prima regina care a transformat costumul romanesc in haina regala. Din filele acestei carti cititorii vor afla ce a insemnat pentru istoria Romaniei Regina Elisabeta.

  • Razboiul care a pus capat pacii” este o carte scrisa de Margaret MacMillan despre Primul Razboi Mondial, despre contextul social care a facut posibila izbucnirea acestuia, despre felul in care simple hotarari ale oamenilor au schimbat cursul lumii.

  • Istoria Lumii” este o carte scrisa de Andrew Marr, bazata pe comparatii, analize si corespondente, pe legaturile intre oameni, locuri si evenimente. Aceasta carte nu cuprinde toata istoria omenirii, insa se axeaza pe greselile inaintasilor si pe faptele lor.

  • Ivan cel Groaznic” este o carte scrisa de Henri Troyat, in care se prezinta domnia acestui groaznic si, in acelasi timp, sadic si mistic domnitor, care se credea reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant.