Cinci aspecte la care trebuie sa fii atent cand cumperi un apartament intr-un bloc nou

Ansamblu rezidential Baneasa Sisesti

Inaintea achizitionarii unui apartament intr-un bloc nou ar trebui sa se tina cont de anumite criterii, utile pe termen lung. Intre acestea, accesul facil la transportul in comun, accesibilitatea zonelor comerciale si a locurilor de parcare, garantia lucrarii si TVA-ul de 5% sunt cele mai importante. Luand ca exemplu un complex de apartamente noi din Baneasa, aceste criterii se concretizeaza in urmatoarele aspecte:

 

Accesul facil la transportul in comun

De regula, mare parte din ansamblurile rezidentiale sunt construite la periferia orasului, ceea ce implica necesitatea existentei unui autovehicul propriu pentru deplasarile la serviciu sau in alte puncte de interes. Nu este si cazul ansamblului rezidential din Baneasa, Sisesti 30  – a carui carte de vizita in online este reprezentata de pagina web http://www.sisesti30.ro/. Acest complex este o exceptie, oferind in acelasi timp relaxare – Parcul Herastrau, Padurea Baneasa, Lacul Grivita, Lacul Baneasa,  zona de agrement cu debarcader, dar si mijloace de transport care fac legatura cu zone de interes, precum metroul  (statia Lac Straulesti).

 

Zone comerciale in proximitate

Este firesc ca la momentul achizitionarii unui apartament sa se tina cont si de existenta unor zone comerciale in proximitate, utile cel putin pentru achizitionarea unor produse de baza, precum alimentele si medicamentele. Cu Baneasa Shopping City, IKEA, Mobexpert, Carrefour, Metro, Selgros si restaurante in apropiere, astfel de griji nu isi au rostul.

 

Locuri de parcare dedicate blocului in care se cumpara apartament

Este, de asemenea, deosebit de important ca planul proiectului sa cuprinda locuri de parcare suficiente pentru toti rezidentii ansamblului. Simplu de inteles, de ce!

 

Garantia lucrarii/ materiale/finisaje

In timpul executarii lucrarilor pentru ridicarea imobilului, viitorul proprietar poate vedea cel mai bine ce calitate vor avea acestea, prin prisma materialelor utilizate – la stadiile de rosu si gri,  eventualele abateri de la plan sunt vizibile. Un dezvoltator care nu are nimic de ascuns va urmari o politica transparenta si face cunoscuta lista de materiale utilizate, chiar si pe site – cum este si cazul  Complexului Sisesti30 din Baneasa.

 

TVA 5%

Pretul de achizitie poate fi un factor decisiv pentru abordarea programului Prima Casa pe care multe institutii financiar-bancare din Romania il sustin. Cota redusa de TVA, de doar 5% se aplica pentru locuintele care au o suprafata utila de maximum 120 mp – astfel de locuinte pot fi achizitionate prin programul anterior mentionat.