fbpx

Chiuvete si baterii Blanco Germania

Un element important de care sa tinem cont cand vrem sa ne amenajam bucataria este chiuveta si bateria. Aceste obiecte sanitare sunt, ales cand vine vorba de functionalitate si de estetica bucatariei noastre, elemente esentiale in componenta mobilierului de bucatarie.

Desigur, chiuveta de bucatarie nu este folosita doar pentru a spala vasele ci si pentru a spala ingredientele folosite la prepararea mancarii. Astfel nu vrem sa avem o chiuveta de slaba calitate, care sa se deterioreze rapid si care, atunci cand spalam fructe sau legume,  sa ajute la imprastierea  apei pe blatul de lucru, pe backsplash, pe mobila de bucatarie sau chiar pe noi. In acest sens este necesar sa fim atenti si cand alegem chiuveta bucatarie dar si cand alegem robinetul din bucatarie.

Bateria de bucatarie – forma, culoare, tip presiune, tip deschidere – inchidere, calitate
Forma si culoarea sunt cele mai selectate elemente la alegerea robinetului. Insa de foarte mare importanta este felul in care se porneste – opreste apa si modul in care se amesteca apa calda cu apa rece pentru obtinerea temperaturii optime de spalare. Ele pot fi monocomanda adica o singura maneta de deschidere sau bicomanda adica sa aiba doua manete de deschidere apa, una pentru apa rece si una pentru apa calda.
O alta functie importanta a bateriei este functia de DUS, adica are cap detasabil pentru o utilitate in plus.
Desi nu se pune accent pe acest aspect deoarece nu se prea explica de catre vanzatori, bateria trebuie aleasa in functie de presiunea de apa din retea: presiune inalta sau presiune joasa.

La ce trebuie sa fim atenti cand alegem modelul de chiuveta din bucatarie? Sunt cateva elemente de tinut cont cand vrem sa alegem chiuveta de bucatarie de la Blanco.
Unul din elemente este tipul de montaj al chiuvetei pe blat de lucru al mobilierului de bucatarie – sunt trei tipuri majore de montaj de care sa tinem cont cand vrem sa alegem chiuveta de bucatarie: montajul pe blatul de lucru, montajul sub blat, montajul la nivelul blatului si inca o varianta mai noua care este la mare moda acum, corpul comun cu mobila de bucatarie – farmhouse.

Recomandam cu incredere chiuvetele din inox de la Blanco.

Inoxul ca si material din care sunt construite chiuvetele este foarte cunoscut, insa putini stiu ca exista diferente de calitate de la un model la altul sau de la un producator la altul. Pe langa faptul ca este importanta si grosimea foitei de inox utilizata la chiuvetele ambutisate uzuale (minim 0,55 mm grosime), mai exista si anumite tratamente speciale la care inoxul este supus pentru a creste performantele.

Chiuvetele Blanco din inox sunt foarte rezistente la lovituri si temperaturi mari, nu se va zgaria si nu se va deforma la lovituri si socuri generate de activitatile uzuale din bucatarie.

Recomandam sa descoperiti gama de chiuvete Blanco pe site-ul nostru: http://chiuveteonline.tm.ro