Chiar daca lucrezi cu specialisti, alege sa te informezi corect

Cand este vorba despre lucrari de amenajare a locuintei, ideal este sa lucrezi cu specialisti in constructii si renovari. Mai ales ne referim la o casa / vila, unde lucrarile pot fi complexe, pot viza noi dezvoltari, schimbare a acoperisului, izolatii pentru mansarda etc. Totusi, indicat este sa nu te lasi complet pe mana echipei implicate in proiect, caci pana la urma este casa ta. Mai exact, cea mai buna atitudine este sa te implici cel putin la partea de informare, sa studiezi variantele si sa te consulti si cu echipa de muncitori, evident.

Cert este ca, daca studiezi online sfaturi utile si ghiduri de specialitate, poti sa iei cu siguranta cele mai bune decizii si sa te asiguri ca echipa angajata de tine va actiona in cel mai bun mod posibil, cu cele mai indicate materiale de constructii si amenajari. In plus, daca ai experienta in domeniu si te pricepi la lucrari, poti actiona si pe cont propriu, eventual cu ajutor din partea altor persoane cu expertiza.

Internetul este plin de informatie, trebuie totusi sa stii cum sa selectezi ceea ce este chiar relevant pentru obiectul tau de interes. In plus, online gasesti si multe sfaturi neavizate, pe care este bine sa le eviti sau cel putin sa le privesti cu precautie. Cauta asadar website-uri care activeaza in mod direct in domeniul imobiliar – constructii si real estate.

Izolarea mansardei? Alege materialele potrivite

Spre exemplu, daca te gandesti la un proiect de izolare a mansardei, cauta informatii pertinente pe website-uri precum domu.ro. Aici vei gasi chiar un ghid complet, inclusiv o comparatie materiale izolare mansarda. Ce optiuni de materiale exista pentru izolarea mansardei? Lista cuprinde vata minerala de sticla, vata bazaltica, celuloza, spuma poliuretanica, fibre de lemn, canepa, lana, iuta, EPS si XPS.

“Avand in vedere ca izolezi mansarda doar o singura data e bine sa o izolezi la o grosime mai mare, respectiv 40cm, precum la o casa pasiva; o grosime mai mare nu doar iti va reduce cheltuielile cu energia atat iarna cat si vara dar iti va imbunatati considerabil confortul, ai putea chiar sa scapi si de aparatul de aer conditionat, de asemenea vei reduce marimea instalatiei de incalzire avand un consum mai mic de energie, aspect important, e de preferat sa investesti intr-un sistem pasiv(izolatia) care sa nu necesite mentenanta sau reparatii”, se precizeaza in sursa citata.

Orice astfel de informatii sunt extrem de importante in proiectul tau de amenajare sau constructie. Multe persoane merg in magazine de bricolaj – DIY sperand sa primeasca direct acolo, pe raion, sfaturi cu privire la materiale si alte aspecte. Insa in realitate nu mereu exista specialisti in magazin, se poate sa nu fi indrumat corect si sa nu faci cele mai inspirate alegeri. In plus, te vei rezuma la materialele existente intr-un anumit moment in stoc, poate chiar vei fi indrumat spre a alege anumite promotii, alegeri nu neaparat cele mai potrivite pentru tine si proiectul de care te ocupi.