Centrul de zi „Ladislau Tácsi” a implinit 5 ani

23 martie 2012, Timisoara

Centrul de zi „Ladislau Tácsi” pentru adulti cu dizabilitati intelectuale si comportament provocator a implinit azi 5 ani de activitate.

„Este o bucurie pentru noi sa aniversam 5 ani de existenta a acestui centru, unic in tara, care ofera ingrijire si terapii pentru persoanele cu dizabilitati profunde, care din pacate in societatea romaneasca sunt supuse discriminarii si marginalizarii.” a declarat Laila Onu, director executiv.

La aniversare a participat si doamna Erika Tácsi, sotia domnului Ladislau Tácsi, al carui nume il poarta cu mandrie centrul de zi. Cu acest prilej s-au rostit discursuri, s-au depanat amintiri de la deschidere si s-a servit tortul aniversar.

Daca in 2007 aveam 42 persoane cu dizabilitati severe si tulburari de comportament beneficiare ale noului centru, in prezent vorbim de 54. Acestia sunt repartizati in cinci grupe, dintre care doua grupe nelucrative, pentru persoanele cu retard mental sever si profund si trei lucrative, in care se sorteaza pungi de plastic pentru compania Kromberg si Schubert si se ambaleaza betisoare. S-a dovedit inca o data faptul ca implicarea beneficiarilor in activitati cu sens, utile, care le ofera posibilitatea de a se simti valorizati, constituie cea mai buna abordare in vederea cresterii calitatii vietii acestor persoane.

Multumim finantatorilor care au facut posibila construirea centrului: Uniunea Europeana – programul Phare componenta 5 Acces social, fundatii olandeze, cluburile Rotary din Timisoara si Elst, precum si Primaria Municipiului Timisoara si Consiliul Local care au concesionat terenul pentru constructia centrului si platesc o parte din cheltuielile de functionare.