Centrul de Cercetare BioNanoPark din Polonia

Scopul centrului BioNanoPark este acela de a crește accesibilitatea cercetării, în special pentru microîntreprinderi și pentru companii mici și mijlocii care nu dispun de fonduri suficiente pentru a-și echipa propriul laborator de cercetare-dezvoltare. Cuprinde laboratoare de biotehnologii, biofizică moleculară și nanostructuri, iar focusul cercetării este asupra enzimelor, biocombustibililor, prebioticelor și probioticelor.

BioNanoPark a fost dotat cu bioreactoare produse de compania elvețiană INFORS HT. Un set de trei bioreactoare paralele Multifors 2 (0,5 l) asigură primul pas în etapa de ridicare la scară industrială. Pentru capacități mai mari, laboratorul este dotat cu bioreactoare de tip Labfors 5 (7,5 l) și Techfors S (42 l). Cel mai mare bioreactor din laborator este un Techfors de 200 litri utilizat ca etapă finală în experimente de optimizare. Mai mult decât atât, Techfors servește ca instrument pentru producție industrială.

Pe lângă bioreactoarele clasice, un alt grup de bioreactoare este dedicat experimentelor pentru probe solide (Terrafors) și cultivarea organismelor fotosintetice (Labfors 5 Lux). ”Toate bioreactoarele funcționează cu același software, Iris 6 Parallel Bioprocess Control Software, ceea ce este un mare avantaj în optimizare și experimente de scară“, afirmă Krzysztof Makowski, PhD, director al Laboratorului de Biotehnologii Industriale.

BioNanoPark a finalizat deja primele bioprocese de succes pentru companii străine și universități din Polonia, dovedind astfel cât de rapid se poate impune pe piață.

Împreună cu inginerii de vânzări SARTOROM, se pot organiza vizite la Centrul de Cercetare BioNanoPark pentru schimb de experiență. Sartorom este distribuitor exclusiv Infors HT în România. Specialiștii noștri vă stau la dispoziție pentru cele noutăți și detalii tehnice la adresa info@sartorom.ro sau telefonic la 021 255 31 32.