fbpx

Cele mai bune centrale termice pe gaz? Cum sa o alegi pe cea mai buna?

Pareri cele mai bune centrale termice pe gaz

Iti doresti ca la tine acasa sa dispui de caldura si apa calda la o simpla apasare de buton, cu un buget lunar cat mai mic si fara sa depinzi de incalzirea centralizata, care se stie ca este o problema majora in majoritatea oraselor din Romania? Atunci te invitam sa alegi dintre cele mai bune centrale termice pe gaz si sa o pozitionezi in spatiul ideal din casa ta, astfel incat sa te bucuri de tot confortul caminului tau, fara a intampina probleme, mai ales in sezonul rece atunci cand este nevoie cea mai mare de incalzire la discretie si de un confort superior.

Iti propunem in ghidul ce urmeaza sa afli mai multe despre o centrala termica de calitate superioara, sa vezi daca se potriveste caminului tau si sa iei pas cu pas toate specificatiile tehnice, preturile dar si recomandarile astfel incat sa alegi cea mai buna tehnologie pe gaz pentru incalzirea casei tale, fara a regreta apoi nici o secunda ca nu a fost ceea ce iti doreai.

Fiabilitate si durabilitate

Cu totii stim ca varianta de centrala termica pe gaz este una dintre cele mai fiabile si mai ieftine variante pentru orice case, avand o eficienta si un raport calitate-pret mult peste energia electrica si din acest motiv este si una dintre cele mai raspandite tehnologii de incalzire, in tarile in care se detine un astfel de zacamant de gaze naturale sau conducte pentru a beneficia de tehnologie.

Datorita acestui motiv din ce in ce mai multi romani aleg sa se debranseze de la reteaua centralizata de incalzire si sa isi achizitioneze centrale termice pe gaz pentru case sau apartamente, facand o astfel de investitie majora dar care se amortizeaza intr-un timp foarte scurt de la achizitie, chiar intr-o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an.

Durata medie de viata a unei centrale termice pe gaz este in jur de 10 ani insa in cele mai multe cazuri se depaseste aceasta perioada si poate ajunge si pana la 15 ani, daca este intretinuta corespunzator. Ca si idee foarte importanta de care va invitam sa tineti cont este aceea ca o centrala termica nu necesita cheltuieli de intretinere foarte mari, ba chiar sunt mici iar reparatiile pot aparea foarte rar sau deloc, exploatarea fiind una foarte facila si confortabila pentru utilizatorul final.

Cum sa alegi cea mai buna centrala termica pe gaz?

Specificatiile tehnice cele mai importante ale unei centrale termice pe gaz te pot ajuta sa iai alegi cea mai buna centrala termica pentru performante superioare in raport cu pretul pe care esti dispus sa il dai si de aceea te invitam sa citesti in continuare ceea ce urmeaza a fi dezbatut in acest articol.

Consum energetic

Poti sa alegi intre o centrala termica conventionala, clasa si o centrala termica mai moderna, in condesare. Daca iti doresti sa iti amortizezi investitia cat mai rapid, atunci iti recomandam varianta a doua, adica in condensare insa daca nu detii un buget asa mare de cheltuieli, atunci una conventionala este tot ce ai nevoie, avand un randament energetic intre 90-95%. Varianta in condensare are un randament energetic ce poate depasi de cele mai multe ori 100%, cuprins intre 106 si 109% astfel ca vei face economii substantiale atat pentru partea de caldura cat si pentru incalzirea apei calde.

Ca si idee, o centrala termica in condensare va consuma cu pana la 35% mai putin gaz decat varianta conventionala, oferind aceeasi cantitate de caldura si un randament mult mai bun iar de aceea este una dintre cele mai bine vandute tehnologii de incalzire de la ora actuala.

Amplasarea

In functie de locul in care urmeaza sa pozitionezi noua centrala cumparata, poti sa alegi intre una de pardoseala si una de perete, astfel incat sa se incadreze corect in spatiul de care dispui, fie ca vorbim de apartament, vila, pensiune sau alte tipuri de locuinte in constructie. Daca dispui de mai mult spatiu pentru instalare, atunci clar este recomandat sa alegi o centrala termica cu pozitionare pe pardoseala, iar pentru un apartament recomandam o centrala termica murala.

Branduri cunoscute

Unele dintre cele mai cunoscute firme producatoare de centrale termice pe gaz care sunt vandute in tara noastra sunt Motan, Ferroli, Immergas, Vaillant, Ariston, Buderus si Protherm iar tu trebuie doar sa te asiguri ca magazinul de la care faci achizitia este unul mare si de incredere, care ofera suport customer de calitate, fara a fi nevoie de telefoane si insistente pentru a rezolva o problema.

Pentru un ghid de complet de alegere a celei mai bune centrale termice pe gaz te invitam pe site-ul www.centraletermicegaz.ro acolo unde vei descoperi o lista generoasa cu oferte curente de la magazinele online cele mai cunoscute in Romania, precum si cele mai importante sfaturi si specificatii tehnice de care trebuie sa tii cont in ceea ce urmeaza sa faci.