Centrala pe peleti - o alternativa avantajoasa la variantele traditionale de incalzire

13 mai 2019
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Atentia unui public roman tot mai variat se indreapta spre centralele cu functionare pe peleti, constituind se pare o optiune economica de producere a energiei termice. Ofera energie curata, regenerativa, deci se incadreaza in categoria solutiilor verzi.

Treptat variantele clasice cu care eram obisnuiti sunt inlocuite de alternativele de acest tip, interesul pentru ele crescand odata cu cel de a fi mai protectori cu mediul inconjurator. Peleltii constituie deopotriva o varianta mai ieftina si mai prietenoasa fata de combustibilii fosili.

Centrala pe peleti - avantaje la utilizare

Prin ce aspecte face centrala peleti diferenta vizavi de impactul asupra mediului inconjurator? Ei bine, aceasta emite dioxid de carbon in cantitati reduse, astfel efectul negativ asupra aerului este unul minim. De altfel, aceasta solutie nu intra in lista de substante poluante. Cresterea necesarului de peleti a contribuit si la dezvoltarea accelerata a pietei de desfacere, astfel ca optiunile la ora actuala sunt diversificate.

Iata ca in prezent cererea inregistrata privind echipamentele de incalzire a locuintei pe baza de paleti este in crestere, explicatia acestui fapt fiind de la sine inteleasa.

Avantajele peletilor - ce recomanda o astfel de centrala

Realizati din lemn, alaturi de rumegus si diverse deseuri din lemn, peletii au compozitie complet naturala, materiale lemnoase tocate si presate in cilindre. In compozitia acestora nu exista lianti. Recomanda centralele pe peleti si specialistii Bricolaj Market, care de altfel le pune la dispozitie atat in magazinul online cat si in magazinul propriu.

Gasesti in portofoliul BricolajMarket.ro modele performante privind sistemele de incalzire ce folosesc acest tip de combustibil, de o atentie deosebita beneficiind centrala pe peleti Biodom, care este o centrala compacta cu un consum mic de peleti si o eficienta foarte ridicata - de peste 92%.

Acest tip de combustibil se pliaza pe normativul DIN 51731, precum si pe standarde ecologice inalte. Dintre caracteristicile remarcabile ale acestora amintim despre densitatea mare a peletilor si inalta putere calorica.

Peletii presupun totodata mai putine costuri privind transportarea, depozitarea, pregatirea pentru ardere si folosirea in raport cu combustibilii fosili. Ii recunosti pe cei de o calitate satisfacatoare dupa suprafata lor uniforma si neteda, respectiv dupa dimensiunea identica. De altfel nu sunt nici sfaramaciosi. Ii poti trece prin testul apei pentru a te convinge de calitatea lor. Cand plutesc deasupra inseamna ca sunt dintre cei calitativi.

Mai departe, un alt avantaj al acestui tip de combustibil este autonomia ridicata a instalatiei. Raportat la volumul de peleti depozitat, periodicitatea realimentarii poate fi de la 3 zile pana la 30 – 60 zile. Prin automatizarea sistemului de acest tip, un avantaj asigurat este o autonomie crescuta, deci si un randament inalt. Fiecare are posibilitatea de a modula puterea raportat la necesarul termic.

Referitor la emisia de fum rezultata din arderea peletilor, cantitatea acesteia este una nesemnificativa. De altfel si cenusa care rezulta este in cantitati reduse. Desigur, in acest sens este important ca si peletii utilizati sa fie de o calitate inalta. Sunt persoane care o folosesc in calitate de ingrasamant natural - de ce nu?

Daca ar fi sa realizam un calcul asupra costurilor pe care le presupune exploatarea acestora cu puterea si eficienta pe care o ofera o centrala pe peleti, am ajunge la aproape aceleasi rezultate sau chiar mai bune.

Prin raportare la centrala pe lemne, putem spune cu incredere ca peletii ofera un randament mult mai mare al arderii, dovada o reprezinta atat testele de eficienta realizate de fiecare producator de centrale cat si marturiile oferite de catre persoanele care deja utilizeaza acest tip de centrala.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram