Cele mai utilizate alimente cu efect afrodisiac!

4 februarie 2022
Autor:
Sam Distribution SRL

Ce este un afrodisiac?

Un afrodisiac este o substanță sau aliment care are scopul de a crește libidoul și are în acelasi timp un efect revigorant. Are un efect specific stimulator asupra dorinței sexuale, plăcerii sexuale și uneori și asupra organelor genitale.

Termenul de afrodisiac provine din limba greacă si se refera la zeița Afrodita, zeița iubirii, a frumuseții și a dorinței senzuale. Anumite plante, alimente sau diverși hormoni au un efect afrodisiac asupra corpului uman.

Stimulenti sexuali sintetici vs naturali

Cel mai cunoscut amplificator sexual sintetic este medicamentul Viagra. Astfel de potențiatori sexuali nu sunt doar scumpi, dar au și numeroase efecte secundare care nu trebuie subestimate.

Acesta este motivul pentru care aceste medicamente necesită o rețetă. Alternativ, există și multe stimulente sexuale naturale pe bază de plante. Un afrodisiac natural este un agent non-artificial de creștere a libidoului care este derivat din natură, în principal din plante.

Avantajul stimulentilor sexuali naturali este că au un pret mult mai mic si nu necestita prescripție medicală și totodata nu provoacă efecte secundare dăunătoare. Multe dintre afrodisiacele naturale sunt potrivite chiar și pentru femei și bărbați asa cum se intampla in cazul Magiun afrodisiac de la Themra.

Pe lângă diverse ierburi și plante, cărora le este atribuit un efect afrodisiac, unele alimente se numără și printrestimulentii sexuali naturali. Se spune că o varietate de fructe și legume, precum și unele condimente, au un efect benefic asupra libidoului.

Cele mai bune afrodisiace naturale

În topul nostru de alimente afrodisiace naturale se regasesc:

 • stridii
 • semințe de dovleac
 • sparanghel
 • Ginkgo
 • Avocado
 • Ginseng
 • căpșuni
 • rodie
 • Miere
 • condimente
 • ghimbir

Stridii

Stridiile nu sunt doar un simbol al luxului, ci și simbolul plăcerii. Cu toate acestea, gustul creaturilor marine nu pune neapărat pe toată lumea într-o dispoziție romantică. Motivul pentru reputația seducătoare a stridiilor este conținutul deosebit de ridicat de zinc și proteine.Oligoelementul zinc contribuie la menținerea nivelului normal de testosteron în sânge. Acest lucru face ca stridiile să fie un afrodisiac foarte eficient , dar nu trebuie să fie întotdeauna stridiile scumpe, deoarece alte fructe de mare, cum ar fi midiile, crabii, homarii sau crabii sunt, de asemenea, surse ideale de zinc și proteine și, prin urmare, sunt potrivite ca afrodisiace naturale.

Avocado

Avocado poate fi considerat și un afrodisiac. Bogat în acizi grași nesaturați și vitamina E sustine dorinta sexuala.

Vitamina E solubilă în grăsimi a fost descoperită mai devreme ca „vitamina fertilităţii”. Vitamina B6 conținută de avocado contribuie, de asemenea, la reglarea activității hormonale. De altfel, avocado era deja considerat un stimulent sexual natural de către incași și azteci.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt considerate, de asemenea, potențiatori sexuali naturali. Datorită conținutului lor ridicat de zinc , se spune că semințele de dovleac cresc libidoul. Printre altele, zincul contribuie la menținerea nivelului normal de testosteron în sânge si la fertilitate.

Ginkgo

Semințele arborelui Ginkgo Biloba, care crește sălbatic în China și Japonia , au fost folosite de secole pentru a revigora și a crește rezistența sexuală la bărbați. În plus, se spune că Ginkgo Biloba are un efect pozitiv asupra tuturor fazelor relației sexuale. Modalitățile preferate de a lua ginkgo biloba includ infuziile, ceaiurile sau tincturile.

Sparanghel

Forma sparanghelului vegetal vorbește în sine un limbaj clar senzual. Sparanghelul este considerat un afrodisiac care crește potența. Conținutul ridicat de zinc contribuie la menținerea nivelului normal de testosteron în sânge. Are un efect pozitiv asupra echilibrului fluidelor si este plin de minerale. Este format din peste 90 la sută apă, dar conține și calciu, magneziu, diverse vitamine B, potasiu, alte minerale.

Ginseng

Rădăcina, care provine din Asia și este cunoscută local și ca „regina plantelor medicinale”, este un afrodisiac pe bază de plante foarte eficient. Ca afrodisiac, se spune că ginsengul crește dorința sexuală datorită aminoacidului arginină pe care îl conține si este deosebit de eficient pentru femei. În plus, rădăcina asiatică este cunoscută pentru promovarea rezistenței și reducerea oboselii si creșterea dispoziției. Aceste proprietăți ajuta la cresterea libidoului.

Rodie

De la Adam și Eva până la zeița iubirii Afrodita, există o serie de povești fierbinți despre acest fruct roșu strălucitor al iubirii. Suntem interesați în special de substanța piperidină conținută în rodie, care se găsește și în piperul negru, de exemplu, și despre care se spune că are un efect stimulant. Cu toate acestea, nu a fost testat niciodată dacă rodia este potrivită ca afrodisiac. În unele culturi se obișnuiește să se arunce semințele către miri la nuntă: aceasta este legată de dorința ca urmașii să nu întârzie să apară.

Căpșuni

Căpșunile sunt pline de vitamine și oferă organismului multa vitamina C, care ajută la reducerea oboselii. Semințele mici de pe suprafața acestui fruct conțin și mult zinc și astfel contribuie la reproducerea normala si fertilitate și la menținerea nivelului normal de testosteron în sânge. Senzualele căpșuni sunt desertul perfect pentru o noapte amoroasa.

Miere

Oricât de dulce și lipicioasă este, mierea nu este folosită doar în bucătărie, ci și ocazional în dormitor. Mierea se regaseste si in compozitia magiun afrodisiac. Conține vitaminele B si vitamina C.  Vitamina B6 contribuie la reglarea activității hormonale. Mierea conține și calciu, pe lângă vitamine. Acestea contribuie la transmiterea normală a semnalului între celulele nervoase.

Ghimbir

Un alt afrodisiac este ghimbirul. Uleiul esențial din rădăcina de ghimbir are un efect de încălzire și de stimulare a libidoului si de îmbunătățire a circulației. Tuberculul conține micronutrienți valoroșii precum vitamina C, calciu, magneziu si fier. Vitamina C solubilă în apă susține metabolismul energetic si funcționarea normală a sistemului nervos atunci când este administrată la nevoie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram