fbpx

Cele mai mari orașe din Marea Britanie care merită vizitate

Subiect de știri, cărți și filme, simbol al tradiției și curajului, Marea Britanie este una dintre țările pe care orice om își dorește s-o viziteze măcar o dată în viață. Pasionații de istorie, muzică rock, fotbal sau arhitectură cu toții găsesc aici o cultură fascinantă și impresionante realizări de artă, știință și tehnică.

Iată care sunt cele mai mari și mai importante orașe din Regatul Britanic pe care să le vizitați la următoarea călătorie peste Canalul Mânecii:

Londra

Capitală de secole a Imperiului Britanic și cel mai vizitat oraș din lume Londra este una dintre acele metropole legendare ce-și seduce turiștii prin istorie, arhitectură, peisaje, croaziere, viață de noapte și mai ales printr-un balans irezistibil între tradiționalism britanic și modernism curajos – cum altfel decât tot în spirit British.

Birmingham

Cel de-al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, Birmingham are o impresionantă arhitectură victoriană și atrage turiști din toată lumea dornici să-i viziteze locurile pitorești și să străbată vasta rețea de canale ce rivalizează cu cea venețiană. Dacă planificați o călătorie în orașul ciocolatei Cadbury, al Jaguarului și al legendarului Aston Martin aveți bilete de avion București-Birmingham ca să ajungeți doar în câteva ore în pub-ul preferat.

Glasgow

Cel mai mare oraș din Scoția este considerat capitala muzicii și a spațiilor verzi, așa că își merită pe deplin locul în topul celor mai importante orașe din Regatul Unit. Avangardistă prin vocație, tradiționalistă prin arhitectură, metropola de pe malul râului Clyde reprezintă un adevărat simbol scoțian.

Liverpool

Orașul faimos prin muzica Beatles-ilor și echipele de fotbal, Liverpool este un loc plin de viață, o metropolă pitorească unde turiștii regăsesc farmecul maritim din Portul Albert, frumusețea arhitecturii tradiționale și veselia oamenilor. Un obiectiv turistic interesant este cartierul FACT (Film, Artă și Tehnologie Creativă) un fost sit industrial transformat în galerii de artă, expoziții video, cinematografe, cafenele, baruri și cluburi.

Leeds

Al treilea oraș ca mărime din Marea Britanie se mândrește cu Roundhay Park, unul dintre cele mai celebre parcuri din Europa și cu Abbey House, o abație datând încă din secolul al XIX-lea. Tradiție industrială, arhitectură victoriană, festivaluri de flori și peisagistică – acestea sunt atracțiile unui city tipic britanic, pe care merită să-l vizitați mai ales pe timp de vară.

Sheffield

Orașul din nord vestit prin grădinile sale botanice dar și printr-o veche tradiție industrială, Sheffield își surprinde turiștii cu o atmosferă caldă și peisaje ca din poveștile cu prinți și prințese. Ritmul relaxat al vieții de aici şi atitudinea prietenoasă a localnicilor fac din acest oraş un loc cu adevărat primitor și vesel.

Edinburgh

Castele, monumente, muzee, parcuri și puburi – capitala Scoției le are pe toate. În plus oferă și un aer romantic care-l face irezistibil pentru turiști. Faptul că are o structură unică de oraș în oraș iar plimbările pe străduțele întortocheate sunt adevărate aventuri urbane reprezintă un motiv în plus să vizitați Edinburgh în orice anotimp. 

Bristol

Marea Britanie are multe oraș-port care atrag turiști din toată lumea, iar printre ele Bristol ocupă un loc special datorită istoriei maritime și simbolurilor pe care le păstrează cu mândrie peste veacuri: povești medievale, bătălii imperiale și obiceiuri coloniale, o călătorie în timp care este oferită fiecărui vizitator al acestui loc fascinant de pe malul râului Avon.

Manchester

Istorie, tradiție, industrie, fotbal – acestea sunt ingredientele specific britanice care sunt prezente și în Manchester iar la ele se adaugă o frumoasă viață universitară, culturală și artistică. Turiștii descoperă în burgul metropolitan din North West England unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Regatul Unit. 

Leicester

Leicester este una dintre cele mai vechi așezări urbane din Anglia, totodată un  oraș comercial modern și unul dintre cele mai diverse din punct de vedere etnic. Situat în East Midlands pe malul râului Soar, Leicester își așteaptă turiștii cu atracții deosebite precum Centrul Spațial Naționale și sala de concert De Montfort Hall.

Marea Britanie este o destinație turistică excelentă în orice perioadă a anului, atât pentru vacanțe și concedii, cât și pentru city break-uri în zone urbane unde tradiția și modernitatea se împletesc într-un mix interesant.